Het tennistoernooi van het Franse Open is in volle gang. In de stad van de liefde zijn de gravelliefhebbers op hun plaats en strijden voor de titel van Roland Garros-winnaar 2017. Lees hieronder een voorbeschouwing van de speeldag van woensdag 7 juni.

Onze voorspelling: Karolina Pliskova wint

De kwartfinale bij de vrouwen gaat van start. Hierin neemt Pliskova het op tegen de Fran├žaise Garcia. Beide dames stonden niet eerder in de kwartfinale van Roland Garros. Pliskova bereikte eerder dit jaar wel de kwartfinale van de Australian Open en vorig jaar zelfs de finale van de US Open. De Tsjechische is ook de nummer 3 van de wereldranglijst.

De laatste keer dat deze speelsters elkaar op gravel tegen kwamen is al meer dan 2 jaar geleden. Garcia won in 3 sets met 2-1. Eerder dit jaar speelden ze tegen elkaar op het hardcourt van Doha. Pliskova won in straight sets en won later het toernooi in de Qatarese stad.

Pliskova is samen met Halep de favoriet om het toernooi te winnen. Garcia staat weliswaar in de kwartfinale, maar kwam nog geen speelster uit de top 40 tegen. Ik zie dan ook Pliskova de halve finale bereiken en dit zonder setverlies.

Karolina Pliskova wint met 2-0 in sets – ┬áJe krijgt 2,11 keer je inleg terug.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?