Het tennistoernooi van het Franse Open is in volle gang. In de stad van de liefde zijn de gravelliefhebbers op hun plaats en strijden voor de titel van Roland Garros-winnaar 2017. Lees hieronder een voorbeschouwing op speeldag 6, vrijdag 2 juni.

Onze voorspelling: Carreno Busta wint

De nummer 21 van de wereld, Carreno Busta, neemt het op tegen de nummer 13, Grigor Dimitrov.

Qua ranking ontlopen ze elkaar niet veel, maar qua voorkeur voor de ondergrond gravel is er een groot verschil. Carreno Busta is net als vele Spanjaarden een specialist op deze ondergrond, terwijl Dimitrov de voorkeur heeft voor de snellere ondergronden.

Dat Carreno Busta hierdoor de underdog is, kunnen we wel opvallend noemen. Dimitrov speelde 4 graveltoernooien als voorbereiding op Roland Garros. Hij sneuvelde 3x in de 1e ronde. Tegen Del Potro is dat geen schande, maar Struff en Robredo zijn spelers waar een speler met zijn ranking van moet winnen. Carreno Busta won het graveltoernooi van Estoril, won van gravelspecialist Fognini op de Monte Carlo Masters en liet Djokovic in het zelfde toernooi zweten door 3 sets te spelen. Deze wedstrijd verloor hij uiteindelijk.

Naast deze sterke uitslagen, ging Carreno Busta er ook een keer af tegen Suchita. Zulke wedstrijden zitten er bij hem weleens tussen, maar op zo’n groot toernooi als Roland Garros verwachten wij een gefocuste Carreno Busta die ons een verdubbeling van onze inzet gaat geven.

Pablo Carreno Busta wint – Je krijgt 2,05 keer je inleg terug.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?