Het tennistoernooi van het Franse Open is in volle gang. In de stad van de liefde zijn de gravelliefhebbers op hun plaats en strijden voor de titel van Roland Garros-winnaar 2017. Lees hieronder een voorbeschouwing op speeldag 4, woensdag 31 mei.

Onze voorspelling: Errani en Vesely winnen speeldag 3

Het mannentennis wordt overspoelt met toppers uit Frankrijk, maar ook met aanstormende talenten. In het vrouwentennis is de spoeling dunner gezaaid. Nu Kristina ‘Kiki’ Mladenovic de afgelopen weken de finale haalde in Stuttgart en in Madrid, zijn alle Franse ogen op haar gericht.

Sara Errani – Kristina Mladenovic

In de 1e ronde trof Mladenovic het Amerikaanse talent, Jennifer Brady. Ze scheerde langs de rand van de afgrond en wist met hangen en wurgen met 9-7 in de 3e set de partij te winnen. In de 1e set liet zij zich aan haar rug behandelen met een medical time out.

Tegenstander in de 2e ronde is Sara Errani. Een gravelspecialist pur sang en oud-winnares van het toernooi. Zij heeft zich via het kwalificatietoernooi geplaatst voor het hoofschema. In de laatste ronde versloeg zij daarin Nicole Gibbs, een groot talent uit Amerika, die te kennen gaf van de beste gravelspeelster ter wereld verloren te hebben. Errani won de 1e ronde overtuigend van Doi.

Sara Errani wint – Je krijgt 2,49 keer je inleg terug.

Jiri Vesely – Aljaz Bedene

De Tsjech Jiri Vesely wordt al een aantal jaar gezien als de nieuwe sterke Tsjech op de tour naast Tomas Berdych. Echter wil het niet lukken met een definitieve grote doorbraak voor de bijna 2 meter lange Vesely.

Misschien is dit toernooi dan het moment om van zich te laten horen. In de 1e ronde boekte hij een straight sets overwinning op Jack Sock, een geplaatste speler en een sterke speler op gravel. Hij treft in de 2e ronde de Brit Bedene. Een speler die het voornamelijk van het hardcourt moet hebben en geen uitgesproken talent is op gravel. Hij won in 4 sets van Ryan Harrison die voornamelijk gezien wordt als hardhitter en daarom uitkijkt naar het grasseizoen en blij is dat hij het Parijse gravel achter zich kan laten.

Gaat Vesely Roland Garros winnen? Wij denken van niet, maar hij gaat wel nog een ronde verder door winst op Bedene.

Jiri Vesely wint – Je krijgt 1,88 keer je inleg terug.

 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?