Ronaldo: conflict met United zal Portugal niet schaden

DOHA – Cristiano Ronaldo is ervan overtuigd dat zijn conflict met zijn club Manchester United geen negatief effect zal hebben op de prestaties van het Portugese elftal op het WK in Qatar. Dat zei de 37-jarige sterspeler in aanloop naar de eerste wedstrijd van de Portugezen tegen Ghana.

“Ik twijfel er niet aan dat dit recente voorval, dit interview, een speler soms kan doen wankelen, maar het team zal zeker niet wankelen”, aldus Ronaldo op een persconferentie.

Ronaldo is in afwachting van sancties die Manchester United zal nemen tegen hem naar aanleiding van zijn spraakmakende interview in het tv-programma Piers Morgan Uncensored. De vedette gaf daarin aan dat hij zich verraden voelt door de club en coach Erik ten Hag. “Het voelt alsof de club van me af wil. Niet alleen de coach, maar ook de andere mannen met macht binnen de club. Ik voel me verraden en in de steek gelaten”, zei Ronaldo onder meer.

Britse media meldden dat Ronaldo zal worden aangeklaagd wegens contractbreuk en na het WK niet meer zal terugkeren bij de Engelse club.

ZET IN & WIN!