Ronaldo moet debuut voor Al-Nassr mogelijk uitstellen

 

RIYAD – Cristiano Ronaldo kan mogelijk donderdag nog niet debuteren voor Al-Nassr. Reden is dat de Engelse voetbalbond FA hem in november nog voor twee wedstrijden heeft geschorst, in zijn tijd als speler van Manchester United. De Portugees heeft die straf echter niet uitgezeten.

Volgens de statuten van de FIFA moet een dergelijke straf door een bond van een ander land worden overgenomen, als een geschorste speler daar in actie mocht komen. In een toelichting zegt de wereldvoetbalbond echter dat het in dit geval aan de Saudische federatie is om te bepalen of dat daadwerkelijk gebeurt.

Ronaldo sloeg in april na de verloren competitiewedstrijd tegen Everton een telefoon uit de handen van een supporter die hem filmde. De 37-jarige Portugees, die zichtbaar geïrriteerd was, bood later via de sociale media zijn excuses aan. Maanden later werd hij hiervoor alsnog aangeklaagd door de tuchtcommissie van de FA.

Ronaldo heeft een contract getekend bij Al-Nassr dat loopt tot de zomer van 2025. De Portugees gaat de komende 2,5 jaar naar verluidt 200 miljoen euro verdienen. Dat bedrag zou nog flink kunnen oplopen als Saudi-Arabië met steun van Ronaldo het WK van 2030 mag organiseren.

Al-Nassr speelt donderdag tegen Al-Ta’ee.

ZET IN & WIN!