Schaatsers prolongeren wereldtitel op ploegachtervolging

TOTO nieuws

HEERENVEEN – De Nederlandse schaatsers hebben bij de WK afstanden in Heerenveen opnieuw de wereldtitel op de ploegachtervolging veroverd. Patrick Roest, Marcel Bosker en Beau Snellink waren met een tijd van 3.38,27 nipt sneller dan het team van Canada. Noorwegen pakte het brons.

Het is de eerste zege van het team van bondscoach Rintje Ritsma dit seizoen. In de wereldbeker kwamen de schaatsers niet verder dan een tweede en derde plaats.

Roest, Bosker en Snellink wonnen bij de laatste WK afstanden in 2021 eveneens het goud voor Canada en de Russische schaatsers. In totaal wonnen de Nederlandse schaatsers twaalf keer eerder het goud op de ploegachtervolging. Op de Olympische Spelen van Beijing vorig jaar greep het Nederlandse team naast de medailles.

In de laatste rit leken de schaatsers genoegen te moeten nemen met de derde plaats. Tegenstander Verenigde Staten was lang sneller en de tussentijden waren ook langzamer dan de Canadezen in de rit ervoor. Na de laatste bocht en met een eindsprint doken de schaatsers toch onder de tijd van 3.38,43 van Canada.

Het is voor Roest de tweede wereldtitel op deze WK. Hij won donderdag zijn eerste individuele afstandstitel op de 5000 meter. Bosker eindigde als vijfde op de 5000 meter.

ZET IN & WIN!