Schouten zwemt weer twee keer Nederlands record op schoolslag

 

ROTTERDAM – Zwemster Tes Schouten heeft haar topvorm nog maar eens onderstreept door in de Rotterdam Qualification Meet haar Nederlands record op de 100 meter schoolslag (langebaan) tot twee keer toe te verbeteren.

In de series tikte de 21-jarige Bodegravense aan na 1.06,58. Dat was drie tienden sneller dan de 1.06,88 die Schouten in november bij een officiële trainingswedstrijd in Eindhoven had gezwommen. Later op de dag haalde ze in de finale nog eens bijna een halve seconde van haar nieuwe toptijd af: 1.06,09. Met die tijd voldeed Schouten tevens aan de limiet voor de WK langebaan volgend jaar zomer in Fukuoka (Japan).

Op vrijdag scherpte Schouten bij de limietwedstrijden in het Rie Mastenbroek-zwembad haar Nederlands record op de 200 meter schoolslag tot twee keer toe aan en zette het op 2.23,67.

Kamminga

Arno Kamminga won in Rotterdam de 100 meter schoolslag in een redelijk snelle 58,90. De winnaar van twee keer olympisch zilver in Tokio is nog maar enkele weken serieus aan het trainen. Zijn lichaam had na een moeizame zomer rust nodig. Kamminga doet ook niet mee aan de WK kortebaan later deze maand in Melbourne.

Marrit Steenbergen voltooide een trilogie. Na zeges op de 200 meter vrij en 100 meter vrij volgde ook een overwinning op de 50 meter vrij. Ze klokte 24,89. Steenbergen veroverde afgelopen zomer op de EK langebaan in Rome maar liefst zeven medailles, waarvan vier gouden. Zij doet wel mee aan de WK kortebaan.

ZET IN & WIN!