Schreuder heeft ‘heel goed gevoel’ over topper tegen Feyenoord

TOTO nieuws

AMSTERDAM – Alfred Schreuder ziet de uitwedstrijd tegen Feyenoord van zondag met vertrouwen tegemoet. “Ik heb er een heel goed gevoel over”, zei de trainer van Ajax vrijdag in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax won 22 oktober voor het laatst in de Eredivisie. In de vijf competitieduels daarna pakte de regerend kampioen slechts 4 punten. Schreuder houdt zich tegen Feyenoord vast aan het feit dat hij bijna iedereen weer tot zijn beschikking heeft. Mohammed Kudus, Steven Bergwijn en Steven Berghuis zouden in De Kuip alle drie vanaf het begin mee kunnen doen, zei hij.

“Mijn spelers zijn gretig en hebben goede energie. Ze hebben er zin in. Het is prachtig om een Klassieker te spelen”, aldus Schreuder, die vanwege de slechte resultaten en het veelbesproken vertrek van clubman Daley Blind naar Bayern München met veel kritiek te maken heeft. “Natuurlijk merk ik dat er veel druk op staat en natuurlijk ben je mens. Ik probeer de dingen te doen die ik kan beïnvloeden”, zei de coach. “Daar ben ik volledig mee bezig, met mijn team en het analyseren van de tegenstander.”

Afwezigen

Ajax kan in Rotterdam niet beschikken over de geschorste verdediger Devyne Rensch. Een van de opties is om Calvin Bassey door te schuiven naar het centrum (naast Jurriën Timber) en met Owen Wijndal te starten als linksback. Schreuder liet vrijdag ook de mogelijkheid open om te beginnen met drie centrale en twee vleugelverdedigers, zoals Oranje op het WK in Qatar voetbalde. “We hebben op wat varianten getraind en deze zat daar ook bij. Dat zou een hele interessante variant kunnen zijn.”

Schreuder herhaalde dat hij het spel na de winterstop van zijn elftal nog zo slecht niet vindt. “Tegen Twente was het eerste kwartier zeker onder de maat. Daar zat wat stress op. Daarna heb ik een goed team op het veld gezien”, aldus de Barnevelder, die met Feyenoord-trainer Arne Slot een oud-ploeggenoot treft. “Feyenoord ontwikkelt zich prima. Je ziet daar de hand van de trainer in. Ze zijn heel dominant. Maar we zijn tactisch goed voorbereid. We willen kampioen worden en kunnen in De Kuip een hele goede stap zetten.”

ZET IN & WIN!