Schulting pakt titel op 1500 meter bij EK shorttrack

TOTO nieuws

GDANSK – Suzanne Schulting heeft bij de EK shorttrack in het Poolse Gdansk haar eerste titel te pakken. De titelverdedigster won de 1500 meter. Ze bleef de Belgische Hanne Desmet net voor. Het brons was voor de Duitse Anna Seidel.

Schulting was bij de laatste EK, twee jaar geleden, de sterkste op alle afstanden terwijl ze ook de allroundtitel veroverde. De meerkamp is door de internationale schaatsunie ISU afgeschaft waardoor er in Gdansk individueel alleen afstandstitels te veroveren zijn.

Schulting sprak bij de NOS van een “lekkere start”. Ze streeft in Gdansk naar winst op alle afstanden en op de aflossing. “Mijn grootste tegenstander op de 1500 meter was mijn teamgenote Desmet. Ik weet dat ze sterk is en hard kan doorrijden. Het ging erom het slim te spelen. Dat is gelukt”, concludeerde Schulting, die haar ambities duidelijk uitsprak. “Ik wil laten zien dat ik de beste van Europa ben. Dat is geen 1-2-3’tje, maar dat maakt deze sport ook zo mooi.”

Selma Poutsma eindigde in de B-finale als eerste, als achtste in totaal. Ze kwam in haar halve finale ten val, terwijl Xandra Velzeboer een straf kreeg na een botsing met de Duitse Anna Seidel. Velzeboer was vrijdag op de 500 meter, de afstand waarop ze wereldkampioen is, al tegen een diskwalificatie aan gelopen na een valse start.

ZET IN & WIN!