Senegal herpakt zich in groep van Oranje met zege op Qatar

DOHA – Senegal heeft zich op het WK voetbal gemengd in de strijd om de bovenste plaatsen in Groep A. Na de eerdere nederlaag tegen Oranje boekte de kampioen van Afrika in de tweede groepswedstrijd een 3-1-overwinning op gastland Qatar.

Met de zege komt Senegal op drie punten uit twee wedstrijden, Qatar staat op 0 punten. Het Nederlands elftal speelt om 17.00 uur in dezelfde groep tegen Ecuador. Een overwinning zou voor Oranje volstaan om door te gaan naar de achtste finales.

Senegal was in de eerste helft tegen Qatar minder dreigend dan het bij vlagen was geweest in het duel met Oranje. De ploeg wist slechts enkele schietkansen te creëren en had een blunder van de verdediging van Qatar nodig om de score te openen. Verdediger Boualem Khoukhi gleed weg en Boulaye Dia stond op de goede plaats om uit te halen, 1-0.

Qatar, dat een nieuwe doelman onder de lat had, kwam defensief beter voor de dag dan tegen Ecuador. Desondanks keek het gastland vlak na rust tegen een 2-0-achterstand aan na een fraaie kopbal van Famara Diédhiou uit een corner. In het laatste half uur keerde Senegal-keeper Édouard Mendy inzetten van Almoez Ali en Ismail Mohammad, maar hij was kansloos op een harde kopbal van Mohammed Muntari (2-1). De vrije Bamba Dieng schoot in de slotfase de 3-1-eindstand op het bord.

ZET IN & WIN!