Shorttrackster Schulting pakt zilver op 500 meter in Kazachstan

 

ALMATY – Suzanne Schulting heeft bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Almaty (Kazachstan) naast de gouden medaille op de 500 meter gegrepen. De Canadese Kim Boutin was in de finale duidelijk sneller dan de 25-jarige Nederlandse, die als tweede eindigde. Yara van Kerkhof werd vierde.

Schulting behoudt de koppositie in de wereldbekerstand, die ze zaterdag overnam van landgenote Xandra Velzeboer. Die meldde zich eerder vanwege ziekte af voor de races in Kazachstan. Schulting heeft 512 punten, nummer 2 Kim Gilli volgt met 410 punten. Drievoudig olympisch kampioene Schulting won zaterdag al de 1500 meter.

Op de 3000 meter aflossing eindigde Schulting met Selma Poutsma, Michelle Velzeboer en Van Kerkhof ook als tweede. Canada werd eerste, de achtervolgende landen kwamen tegen het eind van de race ten val. Schulting kon na haar val weer snel opstaan en stelde het zilver veilig. De Nederlandse ploeg is regerend olympisch kampioen op dit onderdeel.

In de finale van de tweede 1500 meter van het weekend kwamen geen Nederlandse shorttracksters in actie. De Belgische Hanne Desmet, die al jaren met de Nederlandse ploeg meetraint, pakte het goud.

Sjinkie Knegt kwam bij de 1500 meter voor mannen niet in de buurt van de podiumplekken. In de laatste ronde kwam de Nederlander ten val toen hij in de achterhoede schaatste.

ZET IN & WIN!