Sjachtar Donetsk schenkt deel transfersom Moedrik aan soldaten

TOTO nieuws

DONETSK – Sjachtar Donetsk schenkt een deel van de transfersom van voetballer Michailo Moedrik, die is vertrokken naar Chelsea, aan de Oekraïense soldaten en hun families. De Oekraïense club verkocht de 22-jarige aanvaller voor een bedrag van 70 miljoen euro, dat nog kan oplopen tot 100 miljoen euro.

“Ik heb het besluit genomen om het project Hart van Azovstal te starten, een project dat is bedoeld om de verdedigers van Marioepol en de families van de gesneuvelde soldaten te helpen”, kondigde voorzitter Rinat Achmetov aan. “De dapperheid van hen is ongeëvenaard in de moderne geschiedenis. Het is door hen, hun offers en moed dat de vijand in de eerste maanden van de oorlog is tegengehouden. Het laat ons ook de onvermijdelijkheid van de overwinning van Oekraïne voelen.”

Achmetov stopt 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) in het project om de soldaten en hun families te helpen. “Het geld zal worden besteed voor verschillende doeleinden, voor het bieden van medische hulp, protheses en psychologische steun. Om te zorgen voor transparantie zal het project worden geleid door een professioneel onafhankelijk team dat in contact zal staan met de verdedigers van Azovstal, hun families, hulpverleners en de vrijwilligers”, meldde de voorzitter van de Oekraïense club.

Donbass Arena

Russische strijdkrachten veroverden het complex van de Azovstal-staalfabriek bij Marioepol in mei vorig jaar na maanden van zware gevechten. Oekraïense militairen hielden vanuit het complex het Russische leger bijna drie maanden tegen. Na een lange omsingeling gaven de soldaten zich over. Veel van hen zijn gevangengenomen door de Russische troepen.

Sjachtar hoopt dat het Chelsea in de toekomst kan verwelkomen. “Oekraïne vecht in een verschrikkelijke en onterechte oorlog die de Russische federatie tegen ons is begonnen. Ik ben ervan overtuigd dat we zullen winnen, En dan spelen we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Chelsea in de Donbass Arena in de Oekraïense stad Donetsk. We moeten alles doen om deze dag dichterbij te brengen”, geeft hij als een van de redenen voor de oprichting van het fonds.

ZET IN & WIN!