Manchester United onderzoekt mogelijkheden voor verkoop

MANCHESTER – Manchester United krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar. De Amerikaanse eigenaars van de voetbalclub overwegen een verkoop, liet de beursgenoteerde club weten. Daarmee zou een einde komen aan een periode van 17 jaar waarin de familie Glazer de baas was bij de club waar Erik ten Hag momenteel trainer is. De fans hopen al jaren dat de Amerikaanse geldschieters verdwijnen uit stadion Old Trafford.

Een verkoop en vertrek van de familie Glazer is nog niet helemaal zeker. De club laat weten alle mogelijkheden open te houden en ook te willen kijken naar bijvoorbeeld de komst van nieuwe investeerders naast de Glazers. Bij het bestuderen van de opties is het doel om de club verder te laten groeien, volgens een verklaring. Daarom wordt ook gekeken naar investeringen in bijvoorbeeld het stadion en uitbreiding van de commerciële activiteiten.

De hernieuwde geruchten komen op de dag dat bekend is geworden dat Cristiano Ronaldo de club met onmiddellijke ingang verlaat. De Portugese vedette, geen basisspeler meer onder Ten Hag, uitte eerder in een interview kritiek op Ten Hag en het beleid van de club. Hij noemde Manchester United een marketingclub, iets wat de fans ook al jaren vinden.

ZET IN & WIN!