Slot heeft twijfels over haalbaarheid middenvelder Zerrouki

TOTO nieuws

UTRECHT – Feyenoord-trainer Arne Slot twijfelt of zijn club er deze transferperiode nog in slaagt middenvelder Ramiz Zerrouki van FC Twente aan de selectie toe te voegen. Dat zei de coach na het gelijkspel van de Rotterdammers bij FC Utrecht (1-1).

Na het vertrek van Frank Arnesen heeft Feyenoord geen technisch directeur en liggen de transferzaken bij algemeen directeur Dennis te Kloese. “Ik heb Dennis zelf nog niet gesproken, maar ik heb gisteren en vandaag wel veel gelezen”, zei Slot over de interesse in Zerrouki. “FC Twente is vrij duidelijk. Volgens mij wil de speler zelf wel graag, als ik de media een beetje volg. Maar dan moet je wel de prijs betalen die genoemd wordt, daar heb ik mijn twijfels over.”

Feyenoord is op zoek naar versterkingen na het geblesseerd wegvallen van centrale verdediger Gernot Trauner en middenvelder Quinten Timber, die allebei voorlopig niet in actie kunnen komen. “Maar wij kunnen als koploper, vanuit financieel oogpunt, niet dezelfde keuzes maken als veel andere clubs”, legde Slot uit. “Onze uitgaven moeten met beleid gebeuren, we moeten goed bekijken hoe we ons kunnen versterken. Maar de noodzaak is er wel dat wij er spelers bij halen.”

Serieuze impact

De trainer van Feyenoord verwees naar eerdere aankopen van clubs tijdens de winterstop, zoals PSV zich een jaar geleden versterkte met Joey Veerman van sc Heerenveen. “De historie leert dat versterken in de winterstop vaak handig is en een serieuze impact kan hebben op de tweede seizoenshelft. Het is vaak geen weggegooid geld, als je je versterkt aan de bovenkant. Maar dat vraagt vele miljoenen en medewerking van de club waar een speler vandaan komt.”

Twente-trainer Ron Jans liet eerder op zondag bij ESPN weten dat een tussentijds vertrek van Zerrouki bij Twente niet meer aan de orde is. “Wij zijn bezig met een goed seizoen, mogen zelfs dromen van een mooie eindklassering. Dan ga je niet een van je beste spelers in de winter weg doen”, sprak hij.

ZET IN & WIN!