Slot hoopt bovenal dat Klassieker zonder problemen verloopt

TOTO nieuws

ROTTERDAM – Trainer Arne Slot van Feyenoord hoopt vooral dat de Klassieker van zondag in De Kuip zonder problemen verloopt. Het altijd al beladen duel met Ajax heeft dit keer nog een extra lading gekregen, omdat voor het eerst sinds de pikante overstap van Steven Berghuis in 2021 van Rotterdam naar Amsterdam weer publiek in De Kuip zit. Vorig jaar werd de Klassieker vanwege de coronamaatregelen in een leeg stadion gespeeld.

“Het belangrijkste wat we de afgelopen 1,5 jaar voor elkaar gekregen hebben, is dat de Feyenoord-supporters en Rotterdam weer trots zijn op Feyenoord en de stad. Het zou ongelooflijk jammer zijn als die trots na zondag een beetje minder is door, in mijn ogen, bizarre gebeurtenissen”, zei Slot tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Kuip. “We gaan er alles aan doen om te winnen. Maar als we verliezen, zou alleen dat het verlies moeten zijn. En niet dat we niet meer zo trots zijn en dat we allemaal negativiteit over ons heen krijgen.”

Feyenoord hangt voor zondag hoge netten op tussen de tribunes en het veld, om te voorkomen dat supporters vuurwerk of andere voorwerpen op het veld gooien. “Heel jammer”, zo noemt algemeen directeur Dennis te Kloese dat besluit dat hij onlangs nam. “We zijn al weken met deze wedstrijd en de veiligheid bezig. Uiteindelijk hebben we besloten die netten op te hangen. We hopen dat de focus van alle supporters die zondag naar het stadion komen op onze eigen ploeg is gericht. Laten we ons niet druk maken om de tegenstander en zeker niet om enkele spelers. We willen goede en positieve energie in onze spelers stoppen.”

Slot, bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord, weet dat zijn ploeg zondag aan kop van de Eredivisie een gat van 8 punten met Ajax kan slaan. Hoewel de 44-jarige trainer de extra sentimenten rond de topper kent, gaat hij zijn ploeg op een normale manier voorbereiden. “De bespreking zal niet anders zijn, die gaat over waar onze kansen liggen”, aldus Slot. “Maar zeker tegen Ajax, een elftal met ongelooflijk veel kwaliteiten, moet je je ook voorbereiden op de kracht van de tegenstander. We gaan proberen de ploeg fanatiek en agressief aan de aftrap te krijgen, zonder dat dit leidt tot excessen op het veld.” Om daar met een glimlach aan toe te voegen: “al kan dat stimuleren van de spelers nu wel eens minder nodig zijn dan normaal”.

ZET IN & WIN!