Spaanse golfer Rahm wint eindejaarstoernooi voor derde keer

DUBAI – De Spaanse golfer Jon Rahm heeft voor de derde keer het eindejaarstoernooi met de vijftig beste spelers van dit jaar op de DP World Tour op zijn naam geschreven. De 28-jarige Rahm zegevierde op de banen van Jumeirah Golf Estates in Dubai met 268 slagen. De Noord-Ier Rory McIlroy eindigde als vierde en won daarmee het klassement over het hele seizoen.

McIlroy, de nummer 1 van de wereld, werd al voor de vierde keer de best presterende golfer van het seizoen op de tour. Het leverde hem een bonus van bijna 2 miljoen euro op. De 33-jarige Noord-Ier, winnaar van vier majors, eindigde dit seizoen op vrijwel alle toernooien op de DP World Tour waaraan hij meedeed in de top 10. McIlroy won eerder dit jaar ook al voor de derde keer de FedEx Cup, het lucratieve eindklassement van de Amerikaanse PGA Tour.

Rahm verdiende een cheque van bijna 3 miljoen euro met zijn overwinning in Dubai. Hij bleef de Engelsman Tyrrell Hatton en Alex Norén uit Zweden twee slagen voor. De Nederlandse golfers wisten zich niet te kwalificeren voor het DP World Tour Championship.

ZET IN & WIN!