Spanje begint WK met 7-0-zege op Costa Rica

DOHA – Spanje is het WK voetbal voortvarend begonnen. De wereldkampioen van 2010, de afgelopen twee WK’s geen schim van die succesploeg, versloeg in de eerste groepswedstrijd Costa Rica met 7-0.

Spanje opende sterk. Dani Olmo en Marco Asensio, verkozen boven Álvaro Morata, verschenen vrij voor doelman Keylor Navas. Beide keren na een pass van Pedri. Bij de derde keer was het raak. Olmo werd in de 11e minuut aangespeeld door Gavi wiens pass nog licht werd beroerd. De aanvaller van RB Leipzig nam de bal beheerst aan en passeerde Navas. Tien minuten later schoot Asensio raak. De aangever was Jordi Alba, die weer 10 minuten later onderuit werd gehaald door Óscar Duarte. Ferran Torres benutte de toegekende strafschop, waarmee elke Spaanse aanvaller al voor rust had gescoord.

Torres maakte er kort na de pauze 4-0 van voordat Morata hem mocht vervangen. De aanvaller van Atlético Madrid is normaal eerste keus, maar was de afgelopen weken niet fit. Bij Costa Rica verscheen routinier Bryan Ruiz, ex-FC Twente, nog in het veld. Hij zag Gavi met de mooiste treffer van de avond de 5-0 maken. De invallers Carlos Soler en Morata maakten met ieder een treffer het leed van Costa Rica alleen maar groter.

Spanje leidt in groep E, met verrassend genoeg Japan naast zich. Die ploeg zorgde eerder op de dag voor een enorme stunt door Duitsland met 2-1 te verslaan.

ZET IN & WIN!