Sparta wint Rotterdamse derby tegen Excelsior dankzij late goal

TOTO nieuws

ROTTERDAM – Sparta heeft de stadsderby tegen Excelsior in de Eredivisie dankzij een laat doelpunt met 1-0 gewonnen. De Noorse middenvelder Joshua Kitolano kroonde zich in de blessuretijd tot matchwinner.

Kitolano was attent bij een lange bal van keeper Nick Olij in de 91e minuut. De bal werd doorgekopt door Tobias Lauritsen, eveneens een Noor, en Kitolano schoot raak met links. Het was zijn tweede doelpunt van het seizoen. Ook zijn vorige goal maakte hij in de slotfase, toen in de 84e minuut. Sparta heeft een bijzonder goed doelsaldo als het gaat om de laatste 10 minuten: 9-0.

Hoogtepunten waren spaarzaam op het Kasteel. Sparta moest het hebben van onder meer kopballen van Lauritsen en Excelsior was vooral gevaarlijk met schoten van afstand. Beide ploegen leken zich te hebben verzoend met een punt toen het thuispubliek toch nog opveerde.

Voor Sparta was het al de zevende opeenvolgende thuiswedstrijd in de Eredivisie die niet werd verloren. De ploeg uit Spangen boekte al de achtste zege van het seizoen en staat op de zesde plaats. Excelsior daarentegen wist de eerste uitwedstrijd van het seizoen te winnen, maar pakte vervolgens slechts 1 punt in de volgende acht duels buiten het eigen stadion.

Bij Excelsior maakte Peer Koopmeiners in de competitie zijn debuut. De 22-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van AZ.

ZET IN & WIN!