Een heerlijk vooruitzicht in de Duitse competitie. Komende zaterdag staan twee toppers op het programma. RB Leipzig ontvangt Bayern München en Borussia Dortmund neemt het op tegen Bayer Leverkusen. Een echte Super Samstag dus in de Bundesliga!

RB Leipzig – Bayern München
Bundesliga
14 september 2019
18.30 uur, Red Bull Arena, Leipzig

Bekijk hier alle wedopties!

We zeiden het al in onze voorbeschouwing op het nieuwe Bundesliga-seizoen. Bij RB Leipzig staat alles in het teken van het dichten van het gat met Bayern München. Voor de laatste stap richting absolute topclub trok de club de kroonprins van het Duitse trainersgilde aan, Julian Nagelsmann. De jonge trainer kent een pikstart met zijn ploeg. RB Leipzig won als enige club zijn eerste drie wedstrijden en ontvangt Bayern München zaterdag als koploper. De Rekordmeister kwam moeizaam op gang. In de openingswedstrijd struikelde de ploeg van Niko Kovac over Hertha BSC (2-2), maar door twee ruime overwinningen staat Bayern inmiddels tweede.

Onze voorspelling

RB Leipzig krijgt al vroeg in het seizoen de kans Bayern München op een grote achterstand te zetten. Het won slechts één van de acht eerdere onderlinge wedstrijden, maar zal met meer vertrouwen dan ooit de Beierse kampioen tegemoet treden. Beide ploegen hebben de beschikking over een doelpuntenmachine. Timo Werner scoorde in de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen vijf keer, Robert Lewandowski deed het met zes doelpunten zelfs nog ietsje beter. Wij verwachten een overwinning voor RB Leipzig in een doelpuntrijke wedstrijd!

Timo Werner - Toto

RB Leipzig-doelpuntenmachine Timo Werner in karakteristieke houding: juichend na weer een treffer

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen
Bundesliga
14 september 2019
15.30 uur, Signal Iduna Park, Dortmund

Bekijk hier alle wedopties!

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen is het duel tussen de nummer twee en de toch wel verrassende nummer vier van afgelopen seizoen. Peter Bosz leverde in de tweede helft van de competitie vakwerk door Leverkusen naar de Champions League te loodsen. Dit seizoen kent de ploeg van de Nederlandse trainer een prima start. Leverkusen begon met twee overwinningen en speelde gelijk tegen het Hoffenheim van Alfred Schreuder. Borussia Dortmund liep in dit nog prille seizoen al tegen een nederlaag op. Op bezoek bij promovendus Union Berlin ging de ploeg van trainer Lucien Favre met 1-3 onderuit.

Peter Bosz - Toto

Peter Bosz kende met zeven uit drie een prima seizoenstart met zijn Bayer Leverkusen

Onze voorspelling

Voor Bosz zal een wedstrijd tegen Borussia Dortmund nog altijd speciaal voelen. In 2017 werd de oud-speler van onder andere Feyenoord al na een paar maanden ontslagen als trainer van Die Schwarzgelben. Vorig seizoen keerde Bosz voor het eerst terug in het Signal Iduna Park. Leverkusen verloor toen in een aantrekkelijk duel waarin het krachtsverschil klein bleek met 3-2. Het thuisduel verloor Bayer – toen nog zonder Bosz – met 2-4. Met twee ploegen tegenover elkaar die graag aanvallen lijkt ook komende ontmoeting uit te draaien op een doelpuntrijke wedstrijd. Kan Bosz dit keer wel wraak nemen op zijn vroegere werkgever? Wij denken van wel!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?