Teleurgestelde Depay is trots op Oranje

Oranje fans - TOTO

 

LUSAIL – Memphis Depay is trots op Oranje. “Dat meen ik echt”, stamelde hij na de nederlaag van Nederland na strafschoppen in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. “We zijn zo’n hechte ploeg. We gaan voor elkaar door het vuur. Het is jammer dat het zo is afgelopen.”

Weer ging het op het WK tegen de Argentijnen fout na strafschoppen, net als op het WK van 2014. “Het is toch ongelooflijk”, zei Depay. “Onder Van Gaal hebben we op twee WK’s niet verloren maar we verliezen wel na strafschoppen. We waren al een ploeg, maar hij heeft deze ploeg sterker gemaakt.”

Depay deed geen moeite om te verbergen dat hij zwaar teleurgesteld was. “Maar ik ben trots op de jongens die een strafschop durfden te nemen. En ik ben trots op de jongens die zijn ingevallen. Ik was al gewisseld toen we het omkeerden”, doelde hij op twee doelpunten van Wout Weghorst in de slotfase van de reguliere speeltijd.

“Zo zie je maar weer dat we het met z’n allen doen”, zei Depay. “Dit geeft echt hoop voor de toekomst, maar we hadden echt het gevoel dat er hier bijzondere dingen konden gebeuren. Helaas is dat niet gelukt.”

ZET IN & WIN!