Ten Hag zoekt met Manchester United naar nieuwe aanvaller

 

MANCHESTER – Trainer Erik ten Hag is met zijn club Manchester United op zoek naar een nieuwe aanvaller. De van Ajax overgekomen coach wil geen namen noemen, maar zegt bij “een geschikte speler toe te slaan”. United nam vorige maand afscheid van vedette Cristiano Ronaldo nadat de aanvaller zich in een interview bijzonder kritisch had uitgelaten over de club en Ten Hag.

“We doen alles wat in onze macht ligt, dus ik kijk naar nadrukkelijk naar elke mogelijkheid die zich voordoet”, zei Ten Hag over de zoektocht naar een aanvaller. “Ik praat nooit over specifieke spelers. Zij staan onder contract bij andere clubs en dat respecteer ik, maar tegelijkertijd werken we er op de achtergrond aan om de juiste spelers vast te leggen.”

Onder anderen PSV’er Cody Gakpo, die drie keer voor Oranje scoorde op het WK, zou in de belangstelling staan van de club uit Manchester. Afgelopen zomer nam United de Braziliaanse aanvaller Antony al over van Ajax voor zo’n 95 miljoen euro.

United staat vijfde in de Premier League en hervat het seizoen op 21 december met een bekerwedstrijd tegen Burnley. Het Engelse clubvoetbal ligt sinds vorige maand stil vanwege het WK in Qatar.

ZET IN & WIN!