Roland Garros live kijken

Het gravel toernooi der toernooien: Roland Garros. Zeg je Roland Garros, dan zeg je een van de meest iconische mannen en vrouwen tennistoernooien ter wereld. Je weet het vast wel: dit tennistoernooi wordt elk jaar gehouden in Parijs, Frankrijk. Maar hoe kun je Roland Garros live kijken, wie heeft de uitzendrechten en wordt het uitgezonden op televisie? Geen zorgen, wij gaan het allemaal voor je uitleggen.

ZET IN & WIN!

 

Live tennis kijken

Je bent op zoek naar vierkante ogen en wilt de eerste ronde, tweede ronde, derde ronde, vierde ronde, kwartfinales, halve finales en finale kijken? Of je wilt gewoon live tennis kijken en alle deelnemers wel een keer zien spelen. No worries, gelukkig kun je zo'n beetje iedere wedstrijd live kijken. Als je een fan bent van Roland Garros zijn er verschillende opties om live tennis te kijken. We noemen ze even voor je op:

TV-zenders

Hou je van old school?! Dan zit je bij televisie goed. Een van de meest traditionele manieren om Roland Garros live te bekijken, is via televisie-uitzendingen. Dit jaar zijn de rechten voor het Franse Grand Slam-tennistoernooi Roland Garros wederom in handen van Eurosport. Hierdoor kun je terecht voor tennis op de televisiezenders Eurosport 1 & 2 en bij Discovery+, de streamingsdienst van Europsport.

Vroeger lagen de rechten bij de NPO en de NOS, maar die zijn enkele jaren geleden weggekaapt. Ook in België was Sporza the place to be voor lekkere wedstrijden tennis, maar ook die rechten zijn verkocht.

Wel is het belangrijk om het speelschema van het toernooi van te voren te checken. Toch zonde, als je klaar zit voor Roland Garros en Goedemorgen Nederland verschijnt ineens op je televisie. Kleine tip van Flip. ;)

Livestream Roland Garros

Als je geen toegang hebt tot televisie uitzendingen (of als je Roland Garros Live op een andere manier wilt bekijken) is livestreaming een hele lekkere optie. De streamingsdienst van Eurosport, Discovery+, heeft de rechten voor het toernooi te pakken gekregen.

Het biedt volledige dekking van alle wedstrijden op Roland Garros, evenals hoogtepunten, samenvattingen en analyses. Je kunt zelfs je meldingen aanzetten, zo mis je echt nooit meer een wedstrijd van het toernooi van Roland Garros.

Speelschema Roland Garros 2023

Natuurlijk willen we dat jij op het juiste moment voor de buis zit, daarom zullen we het speelschema in het enkelspel even benoemen:

Data Wedstrijden

  • 22-26 mei: Kwalificaties mannen/vrouwen

  • 28-30 mei: Eerste ronde enkelspel mannen/vrouwen

  • 31 mei-1 juni: Tweede ronde enkelspel mannen/vrouwen

  • 2-3 juni: Derde ronde enkelspel mannen/

  • 4-5 juni: Vierde ronde enkelspel mannen/vrouwen

  • 6-7 juni: Kwartfinales enkelspel mannen/vrouwen

  • 8-9 juni: ½ Halve finales enkelspel mannen/vrouwen

  • 10 juni: Finale enkelspel vrouwen

  • 11 juni: Finale enkelspel mannen

Favorieten bij Roland Garros

Alvast even een kleine preview. Het tweede grandslamtoernooi van het jaar en het enige dat op gravel wordt gespeeld, loopt van 28 mei t/m 11 juni 2023. Favorieten bij de mannen zijn natuurlijk de nummer 1 van de wereld Carlos Alcarez en nummer 2 van de wereld Novak Djokovic. Een groot gemis gaat Rafael Nadal worden, hij moet de wedstrijden aan zich voorbij laten gaan.

Bij de vrouwen hoopt nummer 1 van de wereld Iga Świątek de eerste opeenvolgende winnares van Roland Garros in het enkelspel te worden sinds lange tijd. Kleine tegenvaller alleen: ze moest vlak voor Roland Garros in Rome met een blessure opgeven. Is ze op tijd hersteld? Andere favorieten zijn Australian Open-winnares Aryna Sabalenka en de altijd competitieve Jessica Pegula. Spannend gaat het in ieder geval worden, we zijn benieuwd!

ZET IN & WIN!