Wimbledon 2023

Maagdelijk witte tenues, aardbeiden en de beste spelers van de wereld. Het moge duidelijk zijn dat Wimbledon 2023 bijna van start gaat! Op 3 juli 2023 is het echt zover. Wie moeten we in de gaten houden, wie is straks no 1, wat staat er op het spel en waar kunnen we genieten van al het toptennis? We leggen allemaal uit.

ZET IN & WIN!

 

Favorieten voor de titel Wimbledon 2023

De favorieten bij de mannen en de vrouwen hangt natuurlijk altijd van de vorm van de dag en van eventuele blessures. Maar we kunnen sowieso de hooggeplaatste spelers invullen. Bij de mannen zijn dat: Alcaraz, Novak Djokovic, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas, Holger Rune en Daniil Medvedev. Het is nog maar de vraag of Rafael Nadal van de partij kan zijn. Hij miste ook al zijn favo toernooi Roland Garros.

Bij de vrouwen kunnen we de volgende speelsters als titelkandidaten zien: Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina, Barbora Krejcikova, Paula Badosa, Jelena Ostapenko en onder andere Coco Gauff. Je weet het echter maar nooit, misschien zien we wel een echte verassing als winnaars uit de bus komen. We zijn benieuwd!

Nederlanders op Wimbledon 2023

Op het moment van schrijven is nog niet bekend welke Nederlanders we mogen bewonderen op het toernooi of zelfs mogen zien schitteren op het centre court. We kunnen natuurlijk wel een kleine inschatting maken, kenners als we zijn. ;)

  • Botic van de Zandschulp staat op de 31e op de wereldranglijst en is daarmee de beste Nederlandse speler. Vorig jaar haalde hij de vierde ronde, waar hij werd verslagen door de legendarische Rafael Nadal.

  • Tallon Griekspoor bezet de 39e positie op de wereldranglijst. In 2021 maakte hij zijn debuut op Wimbledon, maar pas in 2022 wist hij zich door de eerste ronde van het enkelspel te slaan.

  • Ook Nederlandse vrouwelijke spelers laten al geruime tijd hun tenniskunsten zien op Wimbledon. Arantxa Rus nam voor het eerst deel aan het Grand Slam-toernooi in 2010. In 2022 werd ze in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld.

  • Lesley Pattinama-Kerkhove kreeg op het allerlaatste moment te horen dat ze zich had gekwalificeerd voor Wimbledon in 2022. Helaas wist ze niet verder te komen dan de tweede ronde.

  • In het dubbelspel staat Wesley Koolhof momenteel bovenaan de wereldranglijst. Hij nam al deel aan Wimbledon in 2016 en speelde sindsdien meerdere jaren in Londen. Tijdens Wimbledon 2022 werd hij samen met zijn vaste dubbelspelpartner Neal Skupski uitgeschakeld in de derde ronde.

  • Ook Jean-Julien Rojer (6e op de wereldranglijst) en Matwé Middelkoop (21e) maken een grote kans op deelname. Rojer won zelfs het dubbelspel in 2015.

  • Het enige volledig Nederlandse koppel dat in 2022 deelnam aan het dubbelspel op Wimbledon bestond uit Demi Schuurs en Arianne Hartono. Zij werden in de tweede ronde uitgeschakeld.

Tickets Wimbledon 2023

Zin in een plekje aan het centre court? Het event van het jaar in de wereld van tennis wil jij natuurlijk niet missen. Maar hoe krijg je een felbegeerd plekje? De officiële Wimbledon-website biedt informatie over de beschikbaarheid van tickets en het aankoopproces. Je kunt de website raadplegen voor updates over de verkoopdata en instructies om tickets online aan te schaffen. Belangrijk is om het alleen hier te doen, zodat je niet in het ootje genomen wordt.

Rolex en Wimbledon

Zoek je nog een lekker klokkie? Dan is Rolex een van de goede opties. Rolex is ook een van de langstlopende sponsoren van Wimbledon en het werk heeft een sterke associatie met het toernooi. Al sinds 1978 is het horlogemerk de officiële tijdwaarnemer en sponsor van Wimbledon.

Veelgestelde vragen

Waar is Wimbledon?

Wimbledon is gelegen in de wijk Wimbledon in het zuidwesten van Londen, Engeland.

Hoelang bestaat Wimbledon?

Het toernooi bestaat sinds 1877 en wordt beschouwd als het oudste tennistoernooi ter wereld.

Welke Nederlander heeft Wimbledon gewonnen?

De Nederlander Richard Krajicek heeft Wimbledon gewonnen in 1996. Hij was de eerste Nederlander die het enkelspeltoernooi voor mannen won. Bij het dubbelspel wonnen Eltingh en Paul Haarhuis de titel.

Wie is de eigenaar van Wimbledon?

De All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC) is de eigenaar van Wimbledon. Het is een privéclub in Londen die verantwoordelijk is voor het organiseren van het toernooi.

Wat is het grootste tennistoernooi ter wereld?

Wimbledon wordt beschouwd als een van de vier Grand Slam-toernooien en wordt vaak beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Samen met de Australian Open, de French Open en de US Open vormt Wimbledon de Grand Slam-reeks. Daarmee zijn deze toernooien de grootste ter wereld.

Hoe heet het als je alle Grand Slams wint?

Als een tennisser alle vier de Grand Slam-toernooien in hetzelfde kalenderjaar wint, wordt dit een 'Calendar Slam' genoemd. Als een tennisser alle vier de Grand Slam-toernooien gedurende zijn of haar hele carrière wint, wordt dit een 'Career Grand Slam' genoemd.

Waarom aardbeien op Wimbledon?

Deze traditie dateert uit het einde van de 19e eeuw. Aardbeien waren toen al populair en werden in de zomer geoogst, wat samenvalt met het toernooi. Het eten van aardbeien met slagroom werd een symbool van de Engelse zomer en is sindsdien een kenmerkende lekkernij op Wimbledon geworden.

Wat kost aardbeien met slagroom op Wimbledon?

De prijs van aardbeien met slagroom op Wimbledon kan variëren van jaar tot jaar. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit en beschikbaarheid van aardbeien. Het beste is om de officiële Wimbledon-website te checken voor de meest recente informatie.

Wat is het beroemdste eten van Wimbledon?

Aardbeien met slagroom zijn het beroemdste eten van Wimbledon. Dit gerecht is zo iconisch geworden dat het bijna synoniem is met het toernooi.

Wat eet men op Wimbledon?

Naast aardbeien met slagroom worden er op Wimbledon ook andere gerechten geserveerd, zoals sandwiches, scones met room en jam, champagne en Pimm's (een populaire Engelse cocktail).

Wat kost een kaartje voor Wimbledon?

De prijzen voor kaartjes van Wimbledon variëren, afhankelijk van de dag, het type zitplaats en het speelveld. De prijzen kunnen behoorlijk hoog zijn, vooral voor de finaledagen.

Hoe kom ik aan tickets voor Wimbledon?

Check de officiële Wimbledon-website voor informatie over de beschikbaarheid van tickets en het aankoopproces.