Nederlandse topdarters gaan samenwerking aan binnen TOTO Dart Kings

TOTO Dart Kings

De crème de la crème van het Nederlandse darten is samengebracht in één team. Topdarters Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Vincent van der Voort maken de komende drie jaar onderdeel uit van TOTO Dart Kings.

TOTO is naamgevend hoofdsponsor van het team dat is opgericht door sportmarketeer Chris Woerts. Van Gerwen en Van Barneveld zitten nog vol ambitie voor de komende jaren. Voor Mighty Mike geldt dat hij graag weer te boek wil staan als ‘s werelds beste darter.

“Het afgelopen jaar ben ik mijn nummer 1-positie op de wereldranglijst kwijtgeraakt. Deze wil ik dolgraag terugveroveren. Door samen in één team te stappen waarin veel ervaring en talent zit, denk ik dat we allemaal beter kunnen gaan presteren. En ik weer terug kan komen daar waar ik hoor: op plek 1.”

Langgekoesterde droom

Met de oprichting van het team TOTO Dart Kings komt voor Van Barneveld een langgekoesterde droom uit.

”Om onderdeel uit te maken van dit team is een droom”, zegt Barney. ”Zeker met een fantastische sponsor als TOTO. Ik noem het dan maar een Triple-A sponsor, die natuurlijk enorm bekend is in Nederland. Als dat soort bedrijven ook in de dartssport stappen, dan zegt dat ook genoeg over hoe de sport zich heeft ontwikkeld in de laatste jaren. Laten we hopen dat het een onwijs gave driejarige samenwerking wordt.”

De Nederlandse dartspionier legt uit wat de meerwaarde kan zijn van het opereren in teamverband in een individuele sport. ”Nu je in één team zit kun je leren van elkaars sterke punten en samen werken aan minder sterke punten. Je moet naar buiten toe wel kunnen uitstralen dat je voor een Triple-A sponsor uitkomt. Dat moet met zoveel mogelijk overleg en uiteindelijk moet dat gewoon professioneel naar buiten komen.”

Spraakmakend blijven

De Hagenaar maakte in 2021 zijn comeback. In zijn comebackjaar vestigde Van Barneveld de aandacht op zich door een rankingtitel te winnen. Barney deed mee aan vier televisietoernooien, waaronder het WK Darts. Inmiddels heeft Van Barneveld zich opgewerkt richting de top-50 op de wereldranglijst. Met TOTO als nieuwe sponsor op het wedstrijdshirt wil hij een volgende stap zetten.

”Ik wil weer graag naar de televisietoernooien toe en daar een vast onderdeel van zijn de komende drie tot vijf jaar. Je wil zorgen dat mensen genieten van je en dat je spraakmakend bent. Op die manier wil je aan de hele dartswereld laten zien dat het nog niet over is met Raymond van Barneveld.”

Meer weten over TOTO Dart Kings? Bekijk de spelersprofielen.

Of check de socials:

YouTube

Facebook

Instagram

Twitter

ZET IN & WIN!