Trainer Guardiola weet dat Champions League succes City bepaalt

TOTO nieuws

MANCHESTER – Pep Guardiola, de trainer van Manchester City, heeft geaccepteerd dat zijn succes bij de Engelse topclub wordt bepaald door de prestaties in de Champions League. City heeft het prestigieuze clubtoernooi nog nooit weten te winnen.

“Toen ik hier voor de eerste keer zat, vroegen de media al aan me: ‘Ben je hier om de Champions League te winnen?’ Ik zei: ‘Wat? Als je manager van Real Madrid bent, dan had ik dat misschien begrepen’. Maar ik accepteer het hier nu ook. Het gaat niet veranderen”, zei Guardiola in aanloop naar de tweede wedstrijd tegen RB Leipzig.

Guardiola reageerde bevestigend op de vraag of zijn succes wordt bepaald door de prestaties in de Champions League. “Ja. Maar dat houdt niet in dat ik het ermee eens ben. Maar, absoluut, we worden afgerekend op die competitie.”

Zege

Manchester City speelde vorige maand met 1-1 gelijk tegen RB Leipzig. Een zege volstaat dus voor een plek bij de laatste acht van de Champions League. Ook tijdens de afgelopen vijf edities haalde City minimaal de kwartfinales.

“We zijn er ieder jaar dichtbij geweest. We hebben de kwartfinales gehaald, de halve finales en de finale. We hebben alleen het laatste stukje niet voltooid, maar dat gaan we opnieuw proberen”, aldus Kevin de Bruyne, die zich weinig aantrekt van de kritiek over de droogte van City in Europa. “Als je gehoor geeft aan de kritiek, dan gaat het je irriteren. Ik weet dat we het toernooi nog niet hebben gewonnen, maar we hebben het wel heel goed gedaan.”

Hoge intensiteit

De Bruyne voorspelt tegen de Duitsers een wedstrijd “op hoge intensiteit”. “Ik verwacht een wedstrijd met veel energie, die lastig zal zijn. Leipzig legt altijd veel intensiteit in de wedstrijden. Ik ben me ervan bewust dat er morgen veel valkuilen liggen”, aldus de Belg.

City – RB Leipzig begint dinsdagavond om 21.00 uur.

ZET IN & WIN!