Trainer Heitinga ziet Ajax al spelen zoals hij dat graag wil

TOTO nieuws

LEEUWARDEN – De nieuwe Ajax-trainer John Heitinga ziet zijn ploeg bij vlagen al spelen zoals hij dat graag wil. Met name de laatste treffer in het uitduel met SC Cambuur (0-5) van invaller Brian Brobbey, na een mooie dieptepass van Steven Berghuis, kon op de goedkeuring van de oud-voetballer rekenen. “Dat is het spel dat ik graag zie”, aldus Heitinga bij ESPN na zijn tweede zege in zijn tweede duel als Ajax-coach.

Verder was Heitinga vooral blij met het houden van ‘de nul’, wat de afgelopen drie duels niet was gelukt. “Vandaag was de concentratie goed. We speelden met veel ruimte in de rug, maar nu gaven we misschien maar op één moment iets weg. Als je uit speelt en vijf keer scoort, denk ik dat het een meer dan prima wedstrijd was vandaag.”

Volgens Heitinga komt het vertrouwen terug in de ploeg, na vorige week al de 4-1-zege bij Excelsior tijdens zijn debuut op de bank. Deze week hoorde de voormalig speler van de club dat hij het seizoen mag afmaken als opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder. “Eerst gaan we van dit resultaat genieten en dan gaan we morgen kijken naar de beelden van FC Twente.” Donderdag staat in Enschede de achtste finale van de KNVB-beker op het programma.

ZET IN & WIN!