Trainer Slot vindt AS Roma een mooie tegenstander voor Feyenoord

TOTO nieuws

AMSTERDAM – Trainer Arne Slot van Feyenoord kijkt uit naar het tweeluik met AS Roma in de kwartfinales van de Europa League. “Het is een prachtig affiche”, aldus Slot. “AS Roma is een heel mooie tegenstander. We kijken uit naar die duels.”

Feyenoord verloor vorig jaar van AS Roma in de finale van de Conference League (1-0). “Maar zij hebben zich daarna versterkt met spelers als Paulo Dybala, Nemanja Matic en natuurlijk Georginio Wijnaldum. En wij hebben bijna een compleet nieuwe ploeg. Dus eigenlijk heeft vergelijken met die finale weinig zin meer”, zei Slot.

Bij winst op AS Roma neemt Feyenoord het bij de laatste vier op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Duitse club Bayer Leverkusen en Union uit België. De andere twee kwartfinales zijn Manchester United – Sevilla en Juventus – Sporting. “Ik denk dat het wel een voordeel is dat we United pas in de finale kunnen treffen”, zei Slot. “Die ploeg is voor mij de grote favoriet.”

Eerst thuis

Feyenoord speelt op 13 april eerst thuis tegen AS Roma. De return is een week later in de hoofdstad van Italië. Feyenoord mocht eerder dit seizoen geen fans meenemen naar de uitwedstrijd tegen Lazio. De burgemeester van Rome gaf daar geen toestemming voor na ongeregeldheden in 2015 met supporters van Feyenoord. Daarbij raakte de Barcaccia-fontein beschadigd.

“Ik hoop natuurlijk dat onze fans mee mogen en dat ze zich dan ook goed gedragen”, zei Slot. “Stel dat ze niet mogen gaan, dan weet ik ook niet of je moet voorkomen dat supporters van AS Roma hier naar toe komen. Aan de ene kant heb je dan geen competitievervalsing. Maar het is ook raar om ze te straffen als ze zich altijd goed hebben gedragen.”

ZET IN & WIN!