Trainer Ultee vindt fouten van Cambuur ‘nergens op slaan’

TOTO nieuws

ROTTERDAM – Trainer Sjors Ultee vindt dat SC Cambuur een wanprestatie heeft geleverd in de uitwedstrijd tegen Excelsior. De hekkensluiter van de Eredivisie stond na 33 minuten al met 4-0 achter. “Die doelpunten ontstonden allemaal door fouten die nergens op slaan”, zei Ultee bij ESPN.

De degradatiezorgen van Cambuur werden in Rotterdam alleen maar groter. Excelsior steeg naar de ‘veilige’ vijftiende plaats en sloeg een gat van 7 punten met de ploeg van Ultee. “We hebben geen ploeg die 1,5 uur vechtvoetbal speelt. We komen dan niet in onze kracht”, aldus Ultee. “We moeten op onze eigen manier spelen. Maar dan wel met kwaliteit. We begonnen de wedstrijd met een prima kopbal van Bjørn Johnsen, maar wat we daarna deden, sloeg nergens op.”

Ultee wisselde al halverwege de eerste helft, bij een achterstand van 3-0, twee keer. “Ik probeerde de pijnpunten die het grootste waren te repareren.” Kort daarna viel echter ook de 4-0. In de tweede helft ging Cambuur in een 3-3-4-opstelling vol in de aanval. Verder dan één doelpunt kwamen de strijdende Friezen echter niet.

“Je moet er staan als het moet. Niet pas als je met 4-0 achter staat”, aldus Ultee.

ZET IN & WIN!