Transfer Ziyech naar PSG onzeker vanwege ’treuzelend’ Chelsea

TOTO nieuws

PARIJS – Het leek allemaal rond, maar het is hoogst onzeker of Hakim Ziyech daadwerkelijk tot het einde van dit seizoen voor Paris Saint-Germain gaat voetballen. Volgens Engelse en Franse media heeft Chelsea het benodigde papierwerk niet op tijd ingeleverd. De winterse transferperiode sloot om middernacht.

Ziyech was naar verluidt dinsdag al medisch gekeurd door PSG, dat de 29-jarige Marokkaanse international voor een half jaar wilde huren van Chelsea. Volgens onder meer de Franse sportkrant L’Equipe heeft de Engelse club echter verzuimd om voor middernacht het papierwerk op te sturen. De transfer zou daarom niet doorgaan.

Ziyech, die in de Eredivisie voor sc Heerenveen, FC Twente en Ajax speelde, kreeg in het eerste deel van dit seizoen weinig speeltijd van trainer Thomas Tuchel. Na diens ontslag mocht hij van de nieuwe manager Graham Potter wat vaker spelen. Zo stond Ziyech in drie van de laatste vier competitiewedstrijden van Chelsea in de basis.

De Marokkaan maakte eind vorig jaar indruk op het WK in Qatar. Hij bereikte met zijn land de halve finales. De spelmaker werd na het WK in verband gebracht met onder meer Manchester United, Tottenham Hotspur, FC Barcelona en AC Milan. Uiteindelijk stond Ziyech voor een overstap naar PSG, waar hij zou gaan voetballen met onder anderen Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar. Daar lijkt het nu echter niet van te komen.

ZET IN & WIN!