Trefzekere Ajacied Kudus: heel Ghana is trots op wat we doen

AL RAYYAN – Heel het land is trots op wat we doen, zei Ajacied Mohammed Kudus na de zege (3-2) van Ghana op Zuid-Korea bij het WK in Qatar. Kudus scoorde twee keer waaronder de winnende goal. “Iedereen speelde op de toppen van zijn kunnen. Ik wil mijn teamgenoten bedanken, het was een collectieve prestatie.”

Ghana, dat zijn eerste wedstrijd met 3-2 had verloren van Portugal, heeft nu 3 punten uit twee wedstrijden en behoudt daarmee een kans om de laatste zestien te bereiken. Het Afrikaanse land speelt zijn derde en laatste groepswedstrijd maandag tegen Uruguay. “De energie is goed in het team. We hebben er alle vertrouwen in en gaan met dezelfde mentaliteit en dezelfde intensiteit die wedstrijd in”, aldus Kudus, de eerste Ghanees die twee keer scoorde in een WK-wedstrijd.

Kudus kreeg ook de complimenten van de Ghanese bondscoach Otto Addo. “Hij is een goede jongen die een tegen een heel snel is en beschikt over spelintelligentie. Hij moet wel verdedigend wat meer werken, maar is op weg om een hele grote speler te worden”, aldus de coach.

Aanvoerder Andre Ayew voorspelde een “mooie toekomst” voor Kudus. “Ik wist dat al, Ghana weet het nu en de hele wereld zal het weten. Er gaat nog heel veel moois komen van mijn jongen”, zei de 32-jarige Ayew over de 22-jarige aanvallende middenvelder, die inmiddels op zeven interlandtreffers staat.

ZET IN & WIN!