Tsitsipas doorstaat vijfsetter tegen Sinner en haalt kwartfinales

TOTO nieuws

MELBOURNE – De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft met succes een vijfsetter tegen de Italiaan Jannik Sinner doorstaan in de Australian Open. De nummer 3 van de plaatsingslijst had exact 4 uur nodig om zich te ontdoen van de nummer 16 van de wereld en zich te plaatsen voor de kwartfinales: 6-4 6-4 3-6 4-6 6-3.

Tsitsipas is na de uitschakeling van Rafael Nadal en Casper Ruud de hoogstgeplaatste speler in het grand slam van Melbourne. Hij had het moeilijk tegen Sinner, die in de hele partij 26 breakpoints kreeg. De Griek had wel het overwicht in de eerste twee sets en leek op een eenvoudige zege af te stevenen, maar Sinner begon steeds meer van zich af te bijten. Dat resulteerde in het betere van het spel in de derde en vierde set, die de Italiaan naar zich toetrok.

In de vijfde en beslissende set sloeg Tsitsipas toe in de zesde game. Hij wist Sinner te breken en kwam 4-2 voor. De 24-jarige Griek, die nog altijd op zoek is naar zijn eerste grandslamtitel, rook de winst en maakte vervolgens geen fouten meer. Hij treft in de kwartfinale de verrassend goed spelende Tsjech Jiri Lehecka.

ZET IN & WIN!