Tweede nederlaag oud-winnaar Van Foreest in Tata Steel Chess

TOTO nieuws

AMSTERDAM – Schaker Jorden van Foreest heeft in de vijfde ronde van Tata Steel Chess zijn tweede nederlaag geleden. De winnaar van 2021 gaf na 45 zetten met zwart op tegen de Iraniër Parham Maghsoodloo.

Van Foreest verloor eerder in het toernooi van de Amerikaan Fabiano Caruana. Zijn drie overige partijen eindigden in remise. De 23-jarige grootmeester staat onderaan in de stand met 1,5 punt.

Van Foreest praatte na afloop lang na met zijn tegenstander. “Je wilt toch even de zetten doornemen en bespreken hoe het anders had gekund, maar ik wist na de opening al dat ik een verloren partij speelde’’, zei de schaker in de Johan Cruijff Arena, waar het schaaktoernooi te gast was.

“Het is belangrijk om niet bij de pakken neer te zitten en deze nederlaag zo snel mogelijk te verwerken. Het is denk ik een juiste constatering dat ik niet echt lekker draai in het toernooi’’, aldus Van Foreest, die twee jaar geleden het internationale toernooi van Wijk aan Zee won na een barrage met zijn landgenoot Anish Giri. Hij was toen de eerste Nederlandse winnaar na Jan Timman in 1985.

ZET IN & WIN!