United heeft ‘passende maatregelen’ tegen Ronaldo genomen

MANCHESTER – Manchester United heeft vrijdagochtend naar eigen zeggen “passende maatregelen” genomen tegen Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler uitte deze week in het tv-programma Piers Morgan Uncensored forse kritiek op United. Volgens Ronaldo deugt er weinig van het gevoerde beleid en trainer Erik ten Hag.

“Manchester United heeft vanmorgen passende maatregelen genomen naar aanleiding van het recente interview van Ronaldo. We zullen geen verdere mededelingen doen totdat dit proces voltooid is”, meldde United in een korte verklaring op de website.

Maandag gaf de Engelse grootmacht te kennen te willen wachten met een antwoord op de negatieve uitlatingen van Ronaldo tot “alle feiten vaststaan”. “Onze focus blijft op de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en het doorgaan met het opbouwen van geloof en saamhorigheid door de spelers, manager, staf en fans”, zei de club van Ronaldo toen.

Volledige interview

Inmiddels is het volledige interview uitgezonden. Ronaldo heeft onder meer openbaar gemaakt dat hij zich verraden heeft gevoeld door United en dat hij het gevoel had dat Ten Hag hem heeft willen provoceren.

Ronaldo is momenteel in Qatar, waar hij zich met de Portugese ploeg voorbereidt op het WK. Donderdag beginnen de Portugezen tegen Ghana.

Vermeend contractbreuk

Volgens The Guardian heeft United advocaten benaderd om Ronaldo aan te klagen wegens vermeende contractbreuk. De club zou de aanvaller ook hebben verzocht zich niet meer te melden op het trainingscomplex. Dat zou betekenen dat Ronaldo, die een contract tot de zomer heeft, zijn laatste duel voor de club heeft gespeeld.

Eerder meldden Engelse media nog dat Ronaldo een boete zou krijgen van zeker 1 miljoen euro, maar de gevolgen lijken veel groter te worden nu United alle uitspraken tot zich heeft genomen.

ZET IN & WIN!