Uruguay en Zuid-Korea komen niet tot scoren in hun eerste WK-duel

Uruguay - Zuid-Korea - TOTO

AL RAYYAN – Uruguay en Zuid-Korea zijn in hun eerste wedstrijd op het WK, gespeeld in Al Rayyan, niet tot scoren gekomen: 0-0. Het betekende het vierde doelpuntloze gelijkspel van het toernooi in Qatar. Er zijn nu veertien duels gespeeld.

Eerder dit toernooi eindigde ook de wedstrijd tussen Denemarken en Tunesië in hetzelfde Education City Stadium in Al Rayyan in 0-0. Ook bij Mexico – Polen en Marokko – Kroatië vielen geen doelpunten.

De Uruguayaan Darwin Núñez en Son Heung-min uit Zuid-Korea wisten zich niet te onderscheiden. De aanvallers van de Engelse topclubs Liverpool en Tottenham Hotspur speelden beiden de hele wedstrijd. Bij Uruguay werd Luis Suárez na ruim een uur gewisseld, voor Edinson Cavani.

Valverde

Federico Valverde van Real Madrid was vlak voor tijd het dichtst bij een doelpunt. Het verwoestende schot van afstand van de Uruguayaan eindigde op de paal. Niet veel later schoot Son net naast met links. Diego Godín, de aanvoerder van Uruguay, had in de eerste helft op de paal gekopt.

Volgens databureau Gracenote was Uruguay – Zuid-Korea de eerste WK-wedstrijd van deze eeuw waarin er geen enkele poging op doel te noteren viel. Een bal op de lat of paal wordt daar niet toe gerekend.

Ghana en Portugal zijn de andere twee landen in groep H. Die landen treffen elkaar om 17.00 uur.

ZET IN & WIN!