Van Gaal: alles wat we moesten doen, hebben we goed gedaan

AL KHOR – Bondscoach Louis van Gaal heeft na de groepsfase van het WK nog steeds veel vertrouwen in de kansen van Oranje op de wereldtitel. Hoewel het Nederlands elftal in de wedstrijden tegen Senegal (2-0), Ecuador (1-1) en gastland Qatar (2-0) weinig indruk maakte, gaat Van Gaal met een positief gevoel de knock-outfase in. “Eigenlijk alles wat we moesten doen, hebben we goed gedaan”, zei de bondscoach bij de NOS.

Met 7 punten plaatste Oranje zich als winnaar van groep A voor de achtste finales, waarin zaterdag de nummer 2 van poule B de tegenstander is. Dinsdagavond zijn de laatste wedstrijden in die poule en wordt de tegenstander bekend. “Ik ga met bijzondere interesse kijken. En deze groep gaat ook kijken”, zei Van Gaal over zijn spelers.

De bondscoach ziet genoeg aanknopingspunten om de wereldtitel als doel te stellen, hoewel Oranje ook tegen het al uitgeschakelde Qatar geen overtuigende indruk maakte. “Het kan altijd beter, maar we hebben wel twee leuke goaltjes gemaakt die toch aardig om te zien waren. En ik vond ons veel zorgvuldiger in balbezit.”

ZET IN & WIN!