Van Gaal denkt dat Oranje klaar is voor strafschoppen op WK

Oranje fans - TOTO

 

DOHA – Louis van Gaal denkt dat hij zijn spelers van het Nederlands elftal goed heeft voorbereid op een eventuele strafschoppenserie zaterdag in de achtste finale op het WK tegen de Verenigde Staten. “Ik denk niet dat wij die loterij zomaar even kunnen vervangen door een wetenschappelijke onderbouwing, dat is natuurlijk niet zo”, zei hij. “Maar ik weet dat strafschoppen heel belangrijk zijn op een toernooi. Wij hebben dat in 2014 pijnlijk ervaren.”

Het Nederlands elftal miste de finale van het WK in Brazilië omdat Argentinië in de halve eindstrijd de strafschoppen beter nam, na een gelijke stand na reguliere speeltijd en verlenging (0-0).

“We verloren, terwijl we het beste team op het veld waren”, weet Van Gaal nog. “Ik leer altijd van mijn fouten. Dus besteden we nu meer aandacht aan strafschoppen. Ik wil dat mijn spelers met vertrouwen een penalty nemen. De keeper is erg belangrijk, daarom hebben we argumenten aangedragen wie daarin de beste was. Dat kan een plus zijn. Al is het maar een klein plusje.”

ZET IN & WIN!