Van Gaal laat opgegeven droom van doelman Noppert alsnog uitkomen

DOHA – Als kind droomde Andries Noppert van deelname aan het WK, maar de doelman hield er de afgelopen jaren totaal geen rekening meer mee dat zijn droom zou uitkomen. “Als jongetje droom je hiervan. Maar later had ik nooit meer gedacht dat dit mogelijk was”, zei Noppert, die maandag op het WK zijn debuut in het Nederlands elftal maakte.

De 28-jarige doelman van sc Heerenveen werd tot veler verrassing door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in zijn WK-selectie. De verrassing was ook groot toen niet Justin Bijlow of Remko Pasveer, maar de 2,03 meter lange Noppert maandag in de basis stond tegen Senegal. Mede dankzij een paar reddingen van de Fries won Oranje in Doha met 2-0.

“Dit is wel speciaal. Van keeperstrainer Frans Hoek hoorde ik vrijdag dat ik ging spelen. Hoe dichterbij de wedstrijd kwam, hoe meer wedstrijdspanning ik kreeg. Gezonde spanning. Het doet mij ook wel iets”, zei Noppert bij de NOS. “We zijn hier met een reden, we willen heel ver komen. Ik spreek het ook gewoon uit: het liefste wil ik gewoon wereldkampioen worden, anders kan je net zo goed niet meedoen. Voetballend was het vandaag niet goed, maar het gaat om de punten.”

Volgens Noppert lijkt hij best wel op Van Gaal, de bondscoach die zijn droom maandag liet uitkomen. “We lijken in heel veel opzichten op elkaar, dan trek je automatisch een beetje naar elkaar toe. We hebben dezelfde humor en denken wel redelijk hetzelfde over dingen.”

ZET IN & WIN!