Van Ginkel kan tegen FC Emmen rentree bij Vitesse maken

TOTO nieuws

ARNHEM – Marco van Ginkel kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Emmen zijn rentree maken bij Vitesse. De middenvelder, die vlak voor het sluiten van de transfermarkt overkwam van PSV, is volgens trainer Phillip Cocu ondanks een gebrek aan wedstrijdritme fit en daarom onderdeel van de wedstrijdselectie.

De 30-jarige Van Ginkel brak door in het geel-zwart van Vitesse. In dienst van de Arnhemse club debuteerde de middenvelder ook in het Nederlands elftal. Van Ginkel verhuisde in 2013 naar Chelsea, maar vanwege een zware knieblessure kwam hij amper in actie voor de Engelse topploeg.

Van Ginkel liet zich drie keer verhuren aan PSV en stapte in de zomer van 2021 definitief over naar Eindhoven. De middenvelder had dit seizoen vrijwel geen uitzicht op speeltijd en vertrok daarom naar zijn oude club Vitesse. Eerder keerde Davy Pröpper al terug in Arnhem.

“Binnen de club hebben we keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen”, zegt Cocu, die net als Van Ginkel en Pröpper eerder bij PSV werkte. “We moeten Marco zelf ook dankbaar zijn dat het mogelijk is gebleken, net als PSV. Ze hebben zich zeer coulant opgesteld.”

ZET IN & WIN!