Veelbesproken Tannane krijgt al snel rood in Gelderse derby

TOTO nieuws

ARNHEM – NEC-spelmaker Oussama Tannane heeft in de Gelderse derby tegen zijn oude club Vitesse al na ruim 20 minuten een rode kaart gekregen. De 28-jarige Marokkaan, die begin vorig jaar zijn contract bij Vitesse liet ontbinden, werd door scheidsrechter Danny Makkelie van het veld gestuurd na een fel duel met met Kacper Kozlowski. Tannane raakte met zijn hand de Pool in het gezicht.

De NEC’er werd direct daarna zelf hard neergehaald door Maximilian Wittek, die geel kreeg. Terwijl Tannane op de grond werd behandeld, trok Makkelie na overleg met zijn grensrechter – die vlakbij het incident stond – de rode kaart voor de Marokkaan. Tannane reageerde woedend. Hij maakte enkele provocerende gebaren naar het publiek, dat hem wegwuifde en uitjoelde terwijl hij naar de kant liep. Tannane gooide ook een flesje water richting de tribunes.

Voorafgaand aan de Gelderse derby ging het vooral over Tannane, die enkele jaren een belangrijke kracht was bij Vitesse, maar uiteindelijk met ruzie uit Arnhem vertrok. NEC-trainer Rogier Meijer zei voor de aftrap niet zo bang te zijn dat zijn spelmaker zich zou laten provoceren. “Ik heb hem zaterdag daarover gesproken en hij zei: ik heb wel wat meer meegemaakt.”

Tannane kreeg voor de derde keer een rode kaart in de Eredivisie. In 2014 gebeurde hem dat als speler van Heracles Almelo, in 2020 bij Vitesse.

ZET IN & WIN!