Veldrijder Van Aert klopt Van der Poel in Zilvermeercross in Mol

 

MOL – Wielrenner Mathieu van der Poel heeft de tweede krachtmeting met Wout van Aert dit seizoen verloren. De 27-jarige veldrijder van Alpecin-Deceuninck moest in de Zilvermeercross in het Belgische Mol na negen rondes zijn meerdere erkennen in de Belgische rivaal. Wereldkampioen Tom Pidcock werd derde.

Van der Poel versloeg Van Aert eerder in december in de Scheldecross in de wereldbeker. Van Aert won daarna de wereldbekerwedstrijd in Dublin, maar daar ging Van der Poel niet van start.

Van Aert en Van der Poel reden op het snelle parcours in de vierde ronde weg uit de kopgroep. Het duo versnelde en de Belgische concurrenten Quinten Hermans Laurens Sweeck en de Brit Pidcock konden niet volgen. In de zevende ronde sloeg Van Aert een gaatje met Van der Poel en nam op de loopstukken steeds meer voorsprong. Op de meet had de Belg zo’n 50 seconden voorsprong op de Nederlander.

Best tevreden

Van der Poel vond dat er geen sprake was van een duel in Mol. “Ik had gewoon niet de benen om weerwerk te bieden. Ik was liever wat langer bij Van Aert gebleven”, zei de Nederlander tegen Sporza. “Het is nu aan mij om het beter te doen om er opnieuw een duel van te maken.”

Van Aert sprak van een mooie start van de kerstperiode. “Naarmate de cross vorderde kwam ik in het goede ritme. Ik mag best tevreden zijn over mijn wedstrijd. In een snelle cross als deze weet je dat 10 seconden meteen een mooie kloof is. Die verwezenlijkte ik na een aanval. Ik rekende er dan op dat Mathieu van der Poel op een gegeven moment zou breken. Dat gebeurde ook.”

Geen algehele eindwinnaar

De Zilvermeercross maakt deel uit van de Exact Cross, een serie van acht overkoepelende veldritten. Er is geen algemeen klassement of algehele eindwinnaar. De volgende wedstrijd is op 30 december in Loenhout.

ZET IN & WIN!