Verbaasde De Bruyne: man of the match vanwege mijn naam

AL RAYYAN – De Belgische sterspeler Kevin De Bruyne was na de benauwde zege op Canada (1-0) nogal verbaasd toen hij de trofee voor de ‘man of the match’ in zijn handen kreeg gedrukt. De middenvelder van Manchester City kon zich in de eerste groepswedstrijd op het WK niet onderscheiden, maar de FIFA riep hem toch uit tot beste speler. “Misschien komt het door mijn naam”, zei De Bruyne.

De 31-jarige spelmaker van de ‘Rode Duivels’ leed voor zijn doen opvallend vaak balverlies. Heel wat steekpasses van De Bruyne mislukten. België stond het grootste deel van de wedstrijd onder druk van Canada, maar pakte toch de winst dankzij een doelpunt kort voor rust van Michy Batshuayi. De spits scoorde na een lange bal van verdediger Toby Alderweireld. Doelman Thibaut Courtois onderscheidde zich door een strafschop van Alphonso Davies te stoppen.

Desondanks wees de FIFA na een online-stemming de vrij onzichtbaar spelende De Bruyne aan tot man van de wedstrijd, tot verbazing van hemzelf. “Ik vind niet dat ik een geweldige wedstrijd heb gespeeld. Ik weet dan ook niet waarom ik deze trofee heb gekregen”, aldus de middenvelder. De rode trofee voor de ‘player of the match’ gaat wel vaker naar ‘grote namen’, terwijl die niet altijd uitblinken.

“We speelden als team niet goed genoeg”, zei De Bruyne. “We konden geen oplossingen vinden en begonnen heel slecht. In de tweede helft kwam er iets meer ruimte toen we onder hun manier van druk zetten uit konden komen, maar ik denk niet dat we goed speelden, inclusief mezelf. We hebben in ieder geval een manier gevonden om te winnen.”

ZET IN & WIN!