Vermoeide Djokovic ongeslagen naar halve finales ATP Finals

TURIJN – Tennisser Novak Djokovic heeft met de nodige moeite ook zijn derde partij op de ATP Finals in Turijn gewonnen. De 35-jarige Serviër, die al zeker was van een plaats bij de laatste vier, was na ruim drie uur met 6-3 6-7 (5) 7-6 (2) te sterk voor de al uitgeschakelde Rus Daniil Medvedev.

Djokovic, de huidige nummer 8 van de wereld, had in zijn eerste twee groepswedstrijden Stefanos Tsitsipas en Andrej Roeblev in twee sets verslagen. Medvedev verloor juist zijn partijen tegen Tsitsipas en Roeblev, waarmee zijn uitschakeling een feit was voordat hij vrijdag de baan betrad.

Ondanks het feit dat er weinig op het spel stond, lieten beide tennissers bij vlagen fraai spel zien. Medvedev poetste een breakpoint weg bij een 3-2-stand, waarna Djokovic hetzelfde deed in de volgende game. De Serviër brak vervolgens de service van zijn tegenstander om op 5-3 te komen en haalde de set daarna op zijn tweede setpoint binnen.

Beslissende tiebreak

Medvedev liet in de tweede set zien dat hij zijn verblijf in Turijn zo lang mogelijk wilde rekken. De mondiale nummer 5 hield gelijke tred met Djokovic en kwam zelfs op een 5-4-voorsprong. Djokovic verliet vervolgens even de baan, waarna Medvedev in de volgende game prompt drie setpoints creëerde. Dankzij enkele fraaie punten hield Djokovic zijn service, maar moest zich even later alsnog gewonnen geven in de tiebreak.

De zware set leek Djokovic parten te spelen en naarmate de partij langer duurde oogde hij vermoeider. Medvedev brak uiteindelijk de Serviër op 4-4 na een game met 22 punten, die langer dan een kwartier duurde. Djokovic richtte zich echter meteen weer op en brak meteen terug (5-5). Medvedev kwam de tik niet meer te boven en Djokovic won eenvoudig de beslissende tiebreak.

ZET IN & WIN!