Vitesse na vierde nederlaag op rij verder in de problemen

TOTO nieuws

ROTTERDAM – Vitesse is er zaterdag niet in geslaagd weg te komen bij de onderste plekken in de Eredivisie. De Arnhemmers gingen in Rotterdam, ondanks een vroege voorsprong, onderuit bij Sparta: 3-1.

Voor Vitesse betekende het de vierde nederlaag op rij. Het elftal van trainer Phillip Cocu blijft veertiende en heeft 3 punten meer dan nummer 16 Excelsior.

Vitesse begon goed. Na een kort genomen hoekschop passeerde Kacper Kozlowski aanvaller Koki Saito op de achterlijn. Zijn voorzet werd in de 7e minuut van dichtbij binnen getikt door Dominik Oroz, die voor het eerst dit seizoen scoorde: 0-1.

Vermakelijk duel

Sparta kwam al snel met een antwoord. Arno Verschueren kopte in de 11e minuut, uit een vrije trap van Vito van Crooij, knap raak. De Belgische middenvelder staat alweer op acht treffers in de Eredivisie. Dat is zijn persoonlijk hoogste aantal competitiedoelpunten in een seizoen.

In een vermakelijk duel kwam Sparta kort voor rust op voorsprong. Saito scoorde met een volley, nadat doelman Kjell Scherpen de bal na een voorzet van Shurandy Sambo niet goed kon verwerken.

Scherpen hield Vitesse na rust juist met enkele goede reddingen in de race. De ploeg van Cocu moest vanaf de 80e minuut verder met tien man na een rode kaart voor Maximilian Wittek. Joshua Kitolano kopte Sparta daarna naar 3-1.

ZET IN & WIN!