Poule C voorspelling EK 2024

Poule C voorspelling EK 2024

Met Engeland en Denemarken kent poule C van het EK 2024 twee duidelijke favorieten voor de eerste twee plekken. De Engelsen waren drie jaar geleden verliezend finalist, Denemarken haalde op het EK 2021 de halve finales. Aan Servië en Slovenië de schone taak de favorieten te verslaan. Servië is er voor het eerst als zelfstandig land bij en de Slovenen maken na 24 jaar afwezigheid hun rentree op het Europees kampioenschap voetbal.

Wie zijn de favorieten van Poule C?

Het EK 2024 nadert en jij wil natuurlijk weten wie de favorieten in de zes poules zijn, en welke ploegen op welke plek zullen eindigen. Dat levert bij je EK pool vaak extra punten op. Daarom kijken we per poule van het EK naar de favorieten. Met een finalist en een halvefinalist van het vorige EK lijken de verhoudingen in Poule C op voorhand duidelijk. We geven je eerst onze voorspelling, daarna nemen we de deelnemende landen aan deze poule onder de loep.

Eindstand Poule C volgens TOTO

  1. Vlag van Engeland, deelnemer aan het EK 2024Engeland

  2. Vlag van Denemarken, deelnemer aan het EK 2024Denemarken

  3. Vlag van Servië, deelnemer aan het EK 2024Servië

  4. Vlag van Slovenië, deelnemer aan het EK 2024Slovenië

Na een lange periode vol dieptepunten en schandalen gaat het Engeland dan eindelijk weer eens voor de wind. De Engelsen beschikken over een uitstekende selectie en komen als een van de topfavorieten voor de eindwinst naar Duitsland. In de groepsfase verwachten we geen problemen voor de ploeg van Gareth Southgate. Denemarken is de enige ploeg die het Engeland moeilijk zou moeten kunnen maken. Servië en Slovenië, de twee zwakkere broeders in deze poule, gaan normaliter. uitvechten wie er derde wordt en zich eventueel bij Engeland en Denemarken kan voegen in de achtste finales. We geven Servië daarvoor de beste papieren.

Wedden op EK 2024

Engeland: als altijd torenhoge verwachtingen

Geen land dat meer smacht naar een internationale prijs dan Engeland. De uitvinders van het voetbal, zoals de Engelsen zichzelf graag zien, wonnen in 1966 het WK in eigen land en bleven daarna verstoken van een prijs. Waar het Engelse clubvoetbal sindsdien Europa regelmatig domineerde lukte het met de nationale ploeg nooit meer. Twee jaar na de wereldtitel van '66 won Engeland nog brons op het EK, in de vijftig jaar die volgde waren de halve finale plaatsen van 1990 en 1996 de hoogtepunten. De lijst met dieptepunten en schandalen uit dezelfde periode is aanzienlijk langer.

Weer terug aan de Europese top

Anno 2024 is Engeland eindelijk weer een échte Europese grootmacht. In 2018 volgde de eerste hernieuwde kennismaking met de top. Op het WK in Rusland werd de selectie van Engeland vierde. Op het uitgestelde EK van vier jaar geleden kwam de bevestiging. Met de halve finales en de finale op het eigen Wembley haalde Engeland voor het eerst sinds 1966 weer eens een finale. Italië won na strafschoppen, maar het geloof in eigen kunnen is in het voetbalgekke land weer helemaal terug.

Gunstige loting

En dus zijn de verwachtingen voor het komende EK weer torenhoog. Engeland plaatste zich probleemloos voor het toernooi en had een gunstige loting. De ploeg van Gareth Southgate is de grote favoriet voor groepswinst en zal bij menig voetbalpoule tot diep in het toernooi worden opgeschreven. In maart oefende Engeland tegen twee sterke tegenstanders. Tegen België werd het 2-2, van Brazilië werd met 1-0 verloren. Wij verwachten dat de Engelsen er komende zomer zal staan. Hoever ze zullen komen heeft natuurlijk met veel factoren te maken, dat de achtste finales bereikt worden lijkt een zekerheidje.

Denemarken: zekerheidje voor de tweede ronde?

Concurrentie om de groepswinst krijgt Engeland naar verwachting van Denemarken. De onderlinge wedstrijd tussen beide landen in Frankfurt is een herhaling van de halve finale op het vorige EK. Het was voor het eerst sinds de zo verrassende winst van het EK voetbal in 1992 dat Denemarken zo ver kwam op een groot voetbaltoernooi. Pas na verlenging legde de ploeg van Kasper Hjulmand het af tegen de Engelsen en bleef een finaleplaats uit. Na het succesvolle EK volgde een teleurstellend WK van 2022. De selectie van Denemarken scoorde in drie wedstrijden maar één keer en werd laatste in de groep.

Nieuwe ster aan het firmament

De kwalificaties voor het EK in Duitsland verliep voor Denemarken grotendeels voorspoedig. Al ging de tweede wedstrijd verrassend verloren tegen Kazachstan. Maar ondanks een nederlaag tegen Noord-Ierland in de laatste wedstrijd plaatste Denemarken zich als groepswinnaar voor het EK. Grote man in de kwalificatiereeks was Rasmus Højlund. De jonge spits van Manchester United maakte de eerste vijf treffers van Denemarken en scoorde in totaal zeven keer. Højlund is de nieuwe ster aan het Deense firmament. Hij moet zijn land komende zomer naar nieuw succes leiden.

Degelijke selectie

In vergelijking met drie jaar geleden is de selectie van de Denen niet veel veranderd. Hjulmand beschikt over meer dan degelijke selectie, met spelers die in topcompetities spelen, die we zeker in de achtste finales verwachten. Al waren de resultaten in de laatste oefenwedstrijden in maart niet denderend. Tegen Zwitserland bleef het 0-0, van de Faroër werd maar met 2-0 gewonnen. Maar voor een reëler beeld kunnen we beter naar de kwalificaties kijken, toen Denemarken net als komende zomer Slovenië trof en één keer won en een keer gelijkspeelde. Wij zetten Denemarken op de tweede plaats.

Servië: nu ook te zien op een EK

In 2000 was Servië voor het laatst van de partij op een EK voetbal. Dat deed het toen nog als Servië & Montenegro, de directe opvolger van Joegoslavië. Onder de huidige naam speelden de Serviërs dus niet eerder op een Europees kampioenschap. En dat terwijl het WK in de tussentijd wél drie keer werd gehaald. Nadat het vier jaar geleden in de play offs was misgegaan tegen Schotland verzekerde Servië zich nu rechtstreeks van het EK. Een punt op de laatste speeldag tegen Bulgarije volstond door de nederlaag van - uitgerekend - Montenegro voor kwalificatie.

Weinig spelers in de Europese top

Bekendste speler van Servië - zeker voor ons Nederlanders - is Dusan Tadic. Afgelopen zomer trok Tadic na vijf succesvolle seizoenen bij Ajax de Amsterdamse deur achter zich dicht en koos hij voor een avontuur bij Fenerbahce. Kijken we naar de rest van de Servische selectie dan zien we weinig spelers die in de Europese topcompetities spelen. Zeker niet nadat Sergej Milinkovic-Savic afgelopen zomer Lazio verruilde voor Al-Hilal, waar ook Aleksandar Mitrovic van Fulham naartoe vertrok. Al met al komen we met moeite tot zes spelers uit de selectie die in maart twee oefenduels speelde die we als basisspeler bij een club uit een van de grote competities kunnen beschouwen.

Geen bedreiging Engeland en Denemarken

Dat Servië zich eindelijk een keer plaatste voor het EK kan niet helemaal los worden gezien van de kracht van de kwalificatiepoule. Naast het al genoemde Bulgarije en Montenegro trof Servië Hongarije en Litouwen. Bepaald geen poule des doods. In maart verloor Servië met 4-0 van Rusland en boekte het een zuinige 1-0 oefenzege op Cyprus. Gelet op de kwalificatie en op de recente oefenduels kunnen we Servië niet als bedreiging voor Engeland en Denemarken zien. Dan nog is plaatsing voor de achtste finales in deze opzet altijd mogelijk. Ook de beste nummers drie plaatsen zich voor de volgende ronde en daar zou Servië zomaar bij kunnen zitten.

Slovenië: 24 jaar na Zlatko Zahovic weer van de partij

Het vierde en op papier zwakste land in Poule C is Slovenië. Net als Servië is Slovenië er voor het eerst in 24 jaar weer eens bij op een EK. Aan de hand van een ontketende Zaltko Zahovic plaatste Slovenië zich toen via de play offs voor het toernooi in Nederland en België. Dit keer dwong de selectie van Slovenie rechtstreekse kwalificatie af. Een overwinning op rechtstreekse concurrent Kazachstan leverde Slovenië op de laatste speeldag een ticket voor het EK in Duitsland op.

Sterspelers Sesko en Oblak

Ook nu kan Slovenië weer met een Zahovic op een EK voetbal verschijnen. Zoon Luka, in het verleden nog spelers van Heerenveen, maakt kans op een uitverkiezing. In tegenstelling tot zijn vader is Luka niet de sterspeler van dit Slovenië. Die rol is inmiddels weggelegd voor de pas 20-jarige Benjamin Sesko. De ploeggenoot van Xavi Simons bij RB Leipzig maakte al elf doelpunten in 27 interlands. De Slovenen hebben daarnaast de beschikking over een meer dan uitstekende keeper. Jan Oblak van Atlético Madrid staat te boek als een van de beste doelmannen ter wereld.

Winst op Portugal, gelijk tegen Malta

Maar afgezien van Oblak en Sesko herbergt de Sloveense selectie maar weinig spelers van enig statuur. En dus dichten we Slovenië weinig kansen toe in deze poule. In maart baarde de ploeg van trainer Matjaz Kek nog wel opzien door Portugal een zeldzame nederlaag toe te brengen in een oefenduel. Daartegenover stond wel een gelijkspel tegen Malta, een paar dagen eerder. In de Nations League van 2022 troffen Slovenië en Servië elkaar ook. Dat leverde de Serviërs toen vier punten op. Onze voorspelling is dat Slovenië het ook nu weer aflegt tegen Servië en als laatste in groep C eindigt.

Welke wedstrijden worden er gespeeld in EK Poule C?

Engeland tegen Denemarken is natuurlijk wel het meest in het oog springende duel in deze groep. Die staat voor 20 juni gepland in Frankfurt. Engeland speelt zijn andere twee wedstrijden net over de grens met Nederland, in Gelsenkirchen en Keulen.

EK Wedstrijden Groep C Europees kampioenschap voetbal

DAG / TIJD (NL)

THUIS

UIT

STAD

Zo. 16 juni 18.00

Vlag van Slovenië, deelnemer aan het EK 2024Slovenië

Vlag van Denemarken, deelnemer aan het EK 2024Denemarken

Stuttgart

Zo. 16 juni 21.00

Vlag van Servië, deelnemer aan het EK 2024Servië

Vlag van Engeland, deelnemer aan het EK 2024Engeland

Gelsenkirchen

Do. 20 juni 15.00

Vlag van Slovenië, deelnemer aan het EK 2024Slovenië

Vlag van Servië, deelnemer aan het EK 2024Servië

München

Do. 20 juni 18.00

Vlag van Denemarken, deelnemer aan het EK 2024Denemarken

Vlag van Engeland, deelnemer aan het EK 2024Engeland

Frankfurt

Di. 25 juni 21.00

Vlag van Engeland, deelnemer aan het EK 2024Engeland

Vlag van Slovenië, deelnemer aan het EK 2024Slovenië

Keulen

Di. 25 juni 21.00

Vlag van Denemarken, deelnemer aan het EK 2024Denemarken

Vlag van Servië, deelnemer aan het EK 2024Servië

München

Alle uitslagen en standen

Alle uitslagen en standen lees je op deze pagina. De beste twee teams per EK poule gaan naar de achtste finales, net als de vier beste nummers drie. De winnaar van Poule C neemt het in de tweede ronde op tegen een nummer drie. De nummer twee speelt tegen de winnaar van Poule A.

Speel mee op TOTO, dé EK bookmaker

Met TOTO wordt het EK nóg spannender! Zet in op elke wedstrijd, van de groepswedstrijden tot de finale, of op de vele andere wedopties. Voorspel wie de topscorer wordt, hoeveel doelpunten er gescoord worden, wie zich plaatst voor de volgende ronde en natuurlijk krijg je bij ons de beste quoteringen voor wedstrijden van Oranje. Ga snel naar TOTO.nl!

Wedden op EK 2024

Home -> Voetbal -> EK 2024 -> Voorspellingen -> Voorspelling Poule C