UEFA Nations League Live Kijken: geniet van de spanning van internationaal voetbal

De derde editie van de Nations League zit er alweer op. In juni 2022 werden de eerste wedstrijden gespeeld, een jaar later werd in Nederland de eindronde, de 'Final Four' gehouden. In september 2024, als het EK in Duitsland achter de rug is, start de vierde editie van het jongste landentoernooi van de UEFA.

 

De Nations League live op de NOS

Alle wedstrijden van het Nederlands elftal zijn tot en met de Nations League van 2024/2025 te zien bij de NOS. Ook de finaleronde, die in 2023 nog in Nederland werd georganiseerd, is bij de omroep te zien.

Waar kan ik nog meer de Nations League live kijken?

Geen fan van de NOS? Dan zijn er verschillende manieren waarop je de Nations League live kunt kijken. We noemen de bekendste twee even op:

  1. Online streamingdiensten: Online platforms zoals Ziggo en UEFA.tv bieden livestreams van de wedstrijden aan, inclusief live scores.

  2. Officiële websites en apps: De UEFA biedt ook een officiële website en mobiele app aan waar je de Nations League-wedstrijden kunt bekijken.

Wat is de Nations League?

De Nations League is een internationaal voetbaltoernooi dat om de twee jaar gespeeld wordt tussen alle bij de UEFA aangesloten landen. Het toernooi bestaat uit vier leagues die op basis van coëfficiëntpunten worden ingedeeld: League A, League B, League C en League D. Deze Leagues zijn vervolgens weer onderverdeeld in groepen. Zo spelen landen van vergelijkbaar niveau tegen elkaar. Aan het einde spelen de vier nummers één uit League A nog tegen elkaar in de Final Four en de winnaar mag zichzelf kampioen van de Nations League noemen.

Veelgestelde vragen over Nations League live kijken

Waar kan ik de Nations League-speelschema's vinden?

Het Nations League-speelschema is te vinden op de officiële website van de UEFA en op verschillende sportnieuwssites. Je kunt ook de app van de UEFA downloaden voor toegang tot het speelschema en andere informatie.

Kan ik de Nations League-wedstrijden achteraf bekijken?

Ja, veel tv-zenders, streamingdiensten en de officiële UEFA-website bieden hoogtepunten en herhalingen van de Nations League-wedstrijden aan. Bij de NOS kun je achteraf altijd nog iedere seconde van de wedstrijd terug kijken.

Is er een Nations League-app beschikbaar?

Ja, de UEFA biedt een officiële Nations League-app aan waar je het speelschema, nieuws, statistieken en andere informatie kunt vinden. Even inloggen en het kijken kan beginnen.

Zijn er gratis livestreams van de Nations League beschikbaar?

Tijdens de Nations League kunnen er op verschillende online platforms gratis livestreams beschikbaar zijn. Check de website van de NOS of Ziggo.