Champions League live kijken: hoe je live voetbal kunt volgen

Als je meer wilt weten over manieren om live voetbalwedstrijden in de Champions League te kijken, ben je hier aan het juiste adres. Het miljardenvoetbal is natuurlijk elk jaar weer een spektakel dat je niet wilt missen. Daarom geven we je een overzicht van de verschillende manieren waarop je de Champions League live kunt kijken. Dit inclusief de loting, verschillende fases en natuurlijk de finale.

ZET IN & WIN!

UEFA Champions League loting live

Een van de belangrijkste momenten voordat het officiële toernooi daadwerkelijk van start gaat, is de loting. De echte voetbalfan volgt natuurlijk ieder moment. Daarom is het ook mogelijk om deze loting via livestream te bekijken. Hiervoor heb je eigenlijk drie prominente plekken. Zo kun je bij Ziggo Sport terecht, die de uitzendrechten in bezit heeft.

Daarnaast is de loting ook te volgen via UEFA.com en UEFA.tv. Buiten dit zijn er verschillende media aanwezig bij de loting. Zij doen veelal live verslag van de loting voor de groepsfase, zij het wel via een liveblog. Voor streaming ben je op de genoemde websites aangewezen en als je onderweg bent, is het bij een Ziggo abonnement tevens mogelijk het te volgen via Ziggo Go.

Champions League live stream

Voor een livestream van de Champions League ben je aangewezen op de tv-zenders die de rechten in bezit hebben. In Nederland zijn dat op dit moment Ziggo Sport en RTL, die alle wedstrijden uitzenden. Via televisie wordt een selectie van wedstrijden uitgezonden en de andere wedstrijden worden via livestreams aangeboden.

Gezamenlijk bieden zij wedstrijden in alle fases van het toernooi aan. Van kwalificaties tot de groepsfase en van de kwartfinale tot de eindstrijd in de finale. De finale wordt door de zender RTL 7 live op televisie uitgezonden.

Champions League live scores: blijf op de hoogte van de laatste standen en scores

Voor de Champions League live zien ben je aangewezen op de genoemde tv-zenders. Voor een wedje leggen ben je bij TOTO aan het juiste adres. Ook om op de hoogte te blijven van de actuele situatie, gezien we het verloop live updaten. Hierdoor heb je altijd een duidelijk overzicht van de duels in kwestie.

Tegelijkertijd presenteren we hier ook een speelschema bij, zodat je een helder beeld hebt van wat er op het programma staat. Ook handig voor als je eventueel meerdere wedstrijden tegelijk of na elkaar wilt zien, gezien een speelavond – zeker in de beginfase van het toernooi – bol staat van de wedstrijden.

Na afloop van een wedstrijd krijg je hier bij TOTO een goed overzicht van hoe het verlopen is. Lekker gemakkelijk op één centrale plek, zodat je op elke speelavond niks mist.

Champions League wedstrijden live kijken in buitenland

Mocht je tijdens wedstrijden in de Champions League in het buitenland zitten voor bijvoorbeeld werk of vakantie, dan kan het voorkomen dat je op een normale manier geen toegang hebt tot de livestream of uitzending. Geen nood, bij TOTO volg je sowieso overal statistisch de actuele stand van zaken en als je de wedstrijd live wilt kijken, is het advies om een VPN te gebruiken. Daarmee kun je jouw locatie op Nederland instellen en zo alsnog genieten van het voetbal via RTL of Ziggo Sport. Je mist zo niks.

Andere Europese competities live kijken

Naast de Champions League is er natuurlijk nog meer te vinden op EU niveau wat betreft voetbal. Zo heb je uiteraard de UEFA Europa League en de UEFA Conference League. Die liggen qua niveau net onder de Champions League, maar zijn daarom niet minder spannend. Je kunt voor de meeste wedstrijden in die toernooien bij ESPN en Veronica terecht, die het via televisie en online uitzenden. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot het televisienet of een account bij ESPN. Daarmee kun je overal ter wereld kijken, al dan niet in combinatie met een VPN.

Veel gestelde vragen over de UEFA Champions League live kijken

Worden alle Champions League wedstrijden uitgezonden?

Ja, alle wedstrijden worden uitgezonden. Doordat er geregeld meerdere wedstrijden op hetzelfde moment gespeeld worden en er op televisie beperkte ruimte is, ben je vaak aangewezen op de app van de zendgemachtigde voor mobiel of tablet, of laptop (en pc) om de wedstrijden te volgen die niet via televisie beschikbaar zijn.

Hoe dan ook, alle wedstrijden op het speelschema zijn in ieder geval te bekijken, al kan dit wel een abonnement op Ziggo Sport vereisen. Zeker als een wedstrijd niet via RTL 7 uitgezonden wordt. De belangrijkste wedstrijden worden direct op tv uitgezonden, de minder belangrijke duels of gelijktijdige zijn via Ziggo Go beschikbaar.

Waar kan ik in Nederland de Champions League kijken?

Op dit moment ben je aangewezen op RTL 7 en Ziggo Sport en via een abonnement op het sportpakket van de laatstgenoemde kun je al het voetbal in deze competitie volgen. Dit kan op televisie, maar ook via de mobiele Ziggo Go app en de website.

Hoe kan ik Champions League kijken in België?

Om in België van het huidige seizoen voetbal in de Champions League te genieten, ben je genoodzaakt een abonnement af te sluiten bij de aanbieder Proximus. Dit is de enige aanbieder die de Champions League live uitzendt. Dit via zowel televisie als een mobiele app.

Hoe kan ik gratis de Champions League live kijken?

Het is niet mogelijk om gratis Champions League wedstrijden te kijken. Doordat er dure contracten tussen tv-zenders en de UEFA worden afgesloten, zijn wedstrijden niet gratis beschikbaar. Althans, bij een gewoon televisie abonnement kun je de wedstrijden wel via RTL 7 zien, wat dus de meest voordelige manier is.