Voetbalbond Polen stelt Portugees Santos aan als bondscoach

TOTO nieuws

WARSCHAU – Polen gaat Fernando Santos aanstellen als bondscoach. De 68-jarige Santos wordt de opvolger van de Pool Czeslaw Michniewicz, meldt voorzitter Cezary Kulesza van de Poolse voetbalbond PZPN.

Santos zag zijn contract bij de Portugese voetbalbond beëindigd worden nadat Portugal in de kwartfinales van het WK in Qatar werd uitgeschakeld door Marokko. Michniewicz kreeg in december te horen dat zijn contract bij de Poolse voetbalbond niet werd verlengd.

Voorzitter Kulesza liet zondag weten dat de nieuwe bondscoach dinsdag wordt gepresenteerd. Kulesza deelde maandagavond een foto met Santos op Twitter nadat de Portugees eerder op de dag was gefotografeerd op de luchthaven van de Poolse hoofdstad Warschau. “Tot morgen op de persconferentie”, schreef hij erbij.

Onder Santos won Portugal in 2016 de Europese titel en in 2019 de Nations League. Hij was eerder ook coach van onder meer FC Porto, AEK Athene, Panathinaikos, Sporting, Benfica, PAOK en bondscoach van Griekenland.

Polen wist zich op het WK in Qatar onder Michniewicz voor het eerst in 36 jaar te plaatsen voor de knock-outfase. De ploeg van aanvoerder Robert Lewandowski moest het in de achtste finales afleggen tegen Frankrijk (1-3).

ZET IN & WIN!