Voetballer Ronaldo verlaat Manchester United per direct

MANCHESTER – Voetballer Cristiano Ronaldo vertrekt per direct bij Manchester United. De club uit de Engelse Premier League laat weten dat die beslissing in onderling overleg is genomen.

De Portugese vedette kwam dit seizoen onder trainer Erik ten Hag weinig aan spelen toe. Vlak voor het vertrek naar het wereldkampioenschap in Qatar haalde hij in een interview flink uit naar onder meer club en trainer, waarmee hij zijn positie bijna onmogelijk maakte. Ronaldo gaf onder meer aan zich verraden te voelen door de club en zei dat hij geen respect had voor zijn van Ajax overgekomen coach.

Ronaldo keerde begin vorig seizoen terug naar Manchester United, waar hij tussen 2003 en 2009 grote successen vierde. Tussendoor speelde hij bij Real Madrid en Juventus.

Lovende woorden United

Bij de aankondiging van het afscheid had United echter lovende woorden. “We danken Cristiano voor zijn ongelooflijke prestaties gedurende de twee periodes bij de club, waarin hij 145 goals in 346 wedstrijden maakte. We wensen hem en zijn gezin alle geluk voor de toekomst.”

Manchester United sloot daarmee de periode Ronaldo af en zei zich vanaf nu volledig te concentreren op verdere progressie van het elftal onder leiding van Ten Hag.

Reactie Ronaldo

Ronaldo verklaarde nog steeds te houden van Manchester United en de fans. “Dat zal nooit veranderen. Desondanks voel ik dat dit het juiste moment is om weg te gaan en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik wens de club veel succes in de rest van het seizoen.”

ZET IN & WIN!