Voetbalster Pelova staat voor transfer van Ajax naar Arsenal

TOTO nieuws

AMSTERDAM – Voetbalster Victoria Pelova staat voor een transfer van Ajax naar Arsenal. Volgens De Telegraaf verhuist de 23-jarige international van Oranje binnenkort naar Londen. Haar zaakwaarnemer wil de transfer “bevestigen noch ontkennen”.

Pelova besloot afgelopen zomer haar aflopende contract bij Ajax te verlengen, ondanks interesse van heel wat buitenlandse clubs. De aanvallende middenvelder zei toen dolgraag kampioen te willen worden met de Amsterdamse club. Ajax staat in de Vrouwen Eredivisie op de tweede plaats, met 3 punten achterstand op de ongeslagen titelverdediger FC Twente.

“Ik wil zo graag kampioen worden met Ajax, dat is al drie jaar mijn droom”, aldus Pelova bij haar contractverlenging. “Er waren aanbiedingen van andere clubs, maar het moment kiezen om naar het buitenland te gaan is best lastig. En dan het land en de club ook. Het voelde gewoon nog niet goed om weg te gaan. Ik wil constanter worden en echt iedere wedstrijd uitblinken.”

De 35-voudig international deed met Oranje mee aan het WK 2019 en het EK van afgelopen zomer in Engeland. Pelova kan bij Arsenal ploeggenoot worden van Vivianne Miedema, de topscorer aller tijden van Oranje die vorige week een zware knieblessure opliep. De spits wordt binnenkort geopereerd. Het lijkt erop dat ze het WK van komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland gaat missen, al willen de betrokken partijen dat nog niet zo stellig zeggen.

ZET IN & WIN!