Voetbalster Pelova wint met Arsenal de League Cup

TOTO nieuws

LONDEN – Voetbalster Victoria Pelova heeft haar eerste prijs met Arsenal gewonnen. De ploeg van de Oranje-international veroverde de League Cup door Chelsea in de finale op het uitverkochte Selhurst Park in Londen met 3-1 te verslaan. Die stand was bij rust al bereikt.

Pelova, die begin januari Ajax verruilde voor Arsenal, kwam na bijna een uur spelen in het veld. Ruim een half uur later kon ze met haar nieuwe teamgenotes feest vieren. Arsenal haalde de League Cup voor de zesde keer binnen en is daarmee de meest succesvolle club in het Engelse bekertoernooi.

De geblesseerde Vivianne Miedema liep na afloop ook mee in de ereronde over het veld. De topscorer van Arsenal en Oranje is aan het revalideren van een zware knieblessure, maar kwam haar teamgenotes wel aanmoedigen bij de bekerfinale.

Op Instagram deelde ze eerst een afbeelding die Arsenal had gemaakt met foto’s van alle speelsters die een bijdrage hebben geleverd aan het winnen van de League Cup, onder wie ook Miedema. Daarna postte ze een foto van haar linkerbeen op de behandeltafel. “Prioriteiten”, schreef Miedema er bij. De spits mist naar alle waarschijnlijkheid het WK van komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland.

In de Engelse vrouwencompetitie, de Super League, staat Arsenal op de vierde plaats achter Manchester United, Manchester City en titelverdediger Chelsea.

ZET IN & WIN!